Foto: Južne Vesti

Peto protestno veče u Nišu završeno je ispred Policijske uprave gde su se građani obratili policiji i okupljenima. Za ponedeljak, 13. jula od 19 sati najavljeno je novo okupljanje.

Peti dan zaredom u Nišu građani su se okupili na protestu koji se, kao i drugim gradovima u Srbiji, održava zbog nezadovoljstva radom vlasti i načinom na koji se bori protiv pandemije korona virusa. Brojne poruke okupljenih građana ispred sedišta niške Policije poslate su kako bi policajci stali uz svoj narod. Protest je protekao mirno i bez ijednog incidenta, a okupljeni su pozvali građane da im se i u ponedeljak pridruže od 19 sati.

Okupljeni su najavili da će i narednih dana svako ko želi imati priliku da govori. Policiji su poručili da je jedino čega treba da se plaše – istina.

„Ne treba da skidate svoje značke, već da ih nosite sa ponosom, da ne branite zgradu jer na nju niko neće da krene. Branite narod i nemoj da budete njegovi poltroni. Nemojte pognutih glava da izlazite na ulicu, već budite naši heroji, vaše porodice i vaše dece, da niko prstom ne upire u vas jer ste protiv vašeg naroda. Ja znam da smo večeras do vas doprli. Stanite uz narod jer vaš narod je očajan“, poručio je jedan od okupljenih.

Policiji je, pred Policijskom upravom, poručeno da su njemu (Vučiću, prim. aut.) sredstvo, a građanima spas i da je samo pitanje vremena kad će policija stati na strani naroda.

„Pre nego što nas podsetite da je pandemija, da vas podsetimo da je ona bila i onda kada je na stadionu bilo više od 20.000 ljudi“, rekla je jedna studentkinja.

Zato se, kaže, bunimo i zato želimo da promenimo režim – jer ne rade svoj posao.

„To je zločin. Ne dozvolimo da nas ubeđuju da je pobuna protiv zločina – zločin. Huligani su ovih dana u odelima i kancelarijama. Nosite maske, budite na distanci, samo budite tu. I ja se plašim virusa, ali svi se sistema koji stavlja na kocku našu bezbednost plašimo više jer i da ovo preživim, koliko će mi se puta posrećiti da baš ja ne budem žrtva režima. Lekari su u Nišu upozoravali na to, ali oni nisu dozvolili da se njihov glas čuje i sram te bilo zbog toga Aleksandre Vučiću. Ovo je početak stavljanja grada Niša u ruke poštenih ljudi“ rekla je ona.

Foto: Južne VestiOkupljeni građani su policajcima poručivali: „Dođite kod nas, mi smo vaši!“, „Među nama su i vaša deca!“…

Građani Niša su, tokom protestne šetnje, zastali i ispred sedišta SNS-a gde, za razliku od prethodnih večeri nije bilo policije. Demonstranti su mirno prošli, nisu se zadržavali, samo su glasno dovikivali…

Foto: Južne Vesti

 

Aplauz okupljenih građana s početka protesta dobio je jedan građanin koji je uzviknuo: „Nije bitno ko je koje ideologije, levo, desno. Svi smo ovde iz istog cilja – zato što smo besni!“

Pre protestne šetnje puštale su se pesme „Sistem te laže“, „Pada Vlada“ …

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare