petar đurić
Petar Đurić / Foto: Twitter/krava muzara

Petar Đurić, sin čoveka koji je preminuo od koronavirusa u zemunskoj bolnici, kazao je u jutarnjem programu Televizije NOVA S „Probudi se“ kako se oseća nakon jučerašnje konferencije za medije kada su premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovali navode agencije Frans pres da je Đurićev otac umro čekajući respirator, a pričao je i kako je došao do dokumenata koji to potvrđuju.

„Meni je žao što se naš politički vrh tako ponaša. Najžalosnije je što oni pljuju mog mrtvog oca. Prvo su mene provlačili kroz blato. Ali tu je papir na kom piše sve – zvanični izveštaj iz zemunske bolnice“, kazao je Đurić u emisiji „Probudi se“.

Međutim, ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je juče na konferenciji za medije da taj papir ne mogu da razumeju laici koji nisu završili medicinu.

Pročitajte još:

„Ministar i premijerka žele da budu jedini vlasnici istine, mada na papiru iz bolnice piše da je indukovano prevođenje u respiratorni centar i da se čeka mesto, a nakon toga da nema mesta i da se nastavlja lečenje u odeljenju intenzivne nege. Moj otac nije dobio potrebnu negu i oni nisu učinili sve da ga spasu. Ministar i premijerka pokušavaju da skrenu sa teme. Moj otac je bio u punoj snazi bez hroničnih bolesti. Ne mogu da tvrdim, ali ssiguran sam da bi preživeo da su lekari ispoštovali procedure. Oni spinuju smrt mog oca u političke svrhe, gde je tu ljudskost“, zapitao se Đurić i apelovao na nadležne da više to ne rade već da se utvrdi krivac.

Đurić je kazao da ga, kako je naveo, to brutalno izvrtanje istine još više motiviše i da se zahvaljuje agenciji AFP jer istina inače ne bi isplivala.

On je ispričao i kako je došao do izveštaja lekara o njegovom ocu.

„Ja sam otišao u bolnicu posle sahrane po lične stvari mog oca. Službenici su me dočekali lepo, kazali da se ne sekiram, da mislim na svog sina… Ali da bih dobio istoriju lečenja i otpusnu listu, morao sam da pretim dolaskom medija, da ću da legem ispred bolnice i počnem štrajk glađu. I hvala bogu što sam tada dobio taj papir koji je novinar N1 juče pokazivao na konferenciji za medije. Sigurno bi ga posle promenili.“

On je kazao i da ga je tada primio dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun.

„I on je tad krenuo da plače sa mnom. On mi je obećao da ću dobiti ono što mi pripada od papira. Ja sam siguran da on zna pravu istinu i video sam da mu nije svejedno što su ga dovukli na konferenciju da pokriva njihove laži“, istakao je Đurić.

On je kazao i da je siguran da je njegov otac mogao još da poživi s njim i unucima koje bi mu podario u budućnosti, a komentarisao je i jučerašnje tvrdnje ministra Lončara da njegovom ocu nije bio potreban respirator

„Dovoljno je biti pismen i pročitati da je čovek čekao respirator i da ga nije dočekao, a sve u jeku vesti da mi imamo respiratore i da ih poklanjamo“, kazao je Petar Đurić i najavio da će pravdu potražiti na sudu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare