Mijomir Pelemiš Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

U ponedeljak isčekujemo još jednu novu sednicu Kriznog štaba i neke nove odluke. Nakon današnjeg zasedanja Kriznog štaba nismo čuli ništa novo. Saznali smo da se razmatralo o merama pred novogodišnje praznike i o načinu i uslovima pod kojima će naši zemljaci iz inostranstva moći da dođu u zemlju. Članovi Kriznog štaba nisu bili mnogo rečiti, ipak, uspeli smo da u letu čujemo i uhvatimo ponešto.

„Nego šta. Zato smo se danas i sastajali“, tako nam je na odgovorio epidemiolog Mijomir Pelemiš odgovorio na pitanje o tome da li se u ponedeljak očekuju neke nove i konkretnije odluke Kriznog štaba.

Pelemiš nije želeo da komentariše moguće mere i odluke, kaže, moraćemo da sačekamo do ponedeljka.

Ni njegove kolege Predrag Kon i Srđa Janković, nisu htele da se izjašnjavaju.

„Neću ja da dajem nikakve izjave, neka daju političari”, rekao je Kon.

 

Ipak, rečitiji je bio Branislav Tiodorović.

„Bez toga ne može, morali bismo da uvedemo obavezni PCR test za ljude koji dolaze u našu zemlju. Kako rade Švajcarska, Nemačka i Francuska, tako ćemo i mi“, rekao je Tiodorović, a prenosi Mondo.

Nova sednica Kriznog štaba biće u ponedeljak, a Tiodorović nagoveštava da bi mere bile različite u zavisnosti od toga koliko neka zemlja ima zaraženih.

„Biće dovoljan PCR ne stariji od četiri dana, recimo, ako u nekoj zemlji nema mnogo zaraženih, a za druge će biti neophodan i PCR i karantin, možda“ rekao je on.

Veoma je rizično, rekao je on, da kod nas dođu ljudi kojima PCR jeste negativan, ali se simptomi pojave posle par dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar