Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zasedao je danas oko sat vremena, nakon koje se niko nije obratio javnosti. Nezvanično, dogovora o novim merama za sada nema.

Novinarima su zvaničnici rekli i da će konferencija Kriznog štaba biti održana danas u standardnom terminu, u 15 sati. Takođe, nezvanično se govori i da bi nova sednica Kriznog štaba mogla da bude održana u ponedeljak.

***

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Srbije “Batut” Verica Jovanović potvrdila je ranije za portal Nova.rs da će Krizni štab zasedati u prepodnevnim satima.

“Krizni štab danas zaseda to je sasvim sigirno, a jedna od tema će biti analiza epidemiološke situacije i razmatranje svih mera koje bi mogle da poprave epidemiološku situaciju, da dovedu do smanjenja prenosa infekcija u populaciji”, kaže Jovanović.

Prema onome što se proteklih dana moglo čuti u medijima, jedna od mera koja se trenutno razmatra u cilju suzbijanja koronavirusa je uvođenje obaveznog PCR testa za one koji dolaze u Srbiju uoči predstojećih praznika.

Nove mere koje je usvojila Vlada Srbije stupile su na snagu 4. decembra, a kako kažu iz medicinskog dela Kriznog štaba, svakodnevno se raspravlja o novim merama, a neke od njih su napisali i poslali na razmatranje. Među tim predlozima je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u našu zemlju, ali i potencijalni karantin ili izolacija.

Stručnjaci upozoravaju i da bi dolazak velikog broja građana u Srbiju koji bi ovde mogli da se razbole predstavljao dodatni pritisak na naš zdravstveni sistem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare