Naim Leo Beširi Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi ponovo se našao na meti anonimnih profila na internetu koji su mu ovoga puta poslali možda najjezivije pretnje do sada.

Zbog specifičnog imena, a aludirajući na to da je Albanac – odnosno, pišući komentare na pretpostavljenoj nacionalnoj osnovi – na društvenim mrežama su mu poručili da se „pazi“ jer može završiti u „hladnjači“.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj jeziv komentar aludira na tela mrtvih Albanaca koji su pronađeni u hladnjačama koje su 4. aprila 1999. godine isplivale iz Dunava kod sela Tekija u Istočnoj Srbiji.

U hladnjači su se nalazila tela 86 Albanaca, ubijenih 1999. godine u vojnim i policijskim akcijama srpskih snaga, koje je naredio tadašnji predsednik Jugoslavije, Slobodan Milošević. U više nego traljavom pokušaju da se uklone tragovi zločina, tela su bačena u Dunav.

Beširi je već bio na meti napada anonimnih botova na društvenim mrežama, a zbog uvreda na pretpostavljenoj nacionalnoj osnovi svojevremeno je reagovala i Poverenica Brankica Janković. 

BONUS VIDEO: Nikola Rakoćević: Nema hleba, pocepane patike, jedna trenerka cele nedelje – to su devedesete

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare