Foto: Privatna arhiva; Shutterstock

Slobodana i Ivonu Pavlović, koji su kupili stan još 2013. godine, izvršitelji sutra izbacuju na ulicu zbog tuđeg duga, uprkos borbi da ostanu u svom domu.

Porodica Pavlović je, kako je portal Nova.rs već pisao, 2013. godine zaključila kupoprodajni ugovor i uredno platila stan na Voždovcu.

Pre nego što su stigli da se i u Katastru nepokretnosti upišu kao vlasnici, jedan od investitora zgrade je, nakon legalizacije objekta, založio stan koji pripada Pavlovićima na sudu, za potraživanja duga iz 2005. godine.

Tada, u decembru prošle godine, stan je prodat na javnoj licitaciji, i tada je počeo horor porodice Pavlović i njihova borba za jedini dom koji imaju.

PROČITAJTE JOŠ

Izvršitelj Nemanja Protić, koji ih je 10. januara obavestio o tome da će biti iseljeni, i pored njihove višemesečne borbe i žalbi, nije odustao. On će Pavloviće i njihovu bebu, izbaciti izbaciti iz porodičnog doma – tačno u podne. Iako su Pavlovići tražili da se izvršenje odloži, njihove žalbe nisu usvojene. Izvršitelj Protić je njihov prigovor odbio sa obrazloženjem da „treće lice nije učinilo verovatnim da bi usled izvršenja pretrpelo nenadoknadivu ili teško nadoknadivu štetu koja bi bila veća od one koju bi zbog odlaganja pretrpeo izvršni poverilac“.

Foto: Privatna arhiva

Dakle, izvršitelju nije verovatno da ljudi koje će sutra iseliti iz svog jedinog doma trpe veću štetu od onih koji svoje dugove mogu da naplate iz neke druge imovine, koja zaista pripada dužniku, a u ovom slučaju – investitoru.

Pavlovići sada imaju samo jedno rešenje – da svoj dom zaštite pred sudom. Združena akcija „Za krov nad glavom“ apeluje da je jedino što u ovom trenutku Ivonu, Slobodana i njihovu bebu može da zaštiti – solidarna podrška.

Foto: Privatna arhiva

Kao i mnoge druge žrtve investitorskih prevara, tzv. „treća lica“, porodicu Pavlović sada očekuje dug i mukotrpan put da svoj dom zaštite pred sudom. Pošto Nemanja Protić odbija da odloži izvršenje dok sud ne donese odluku, jedino što može da zaštiti porodicu Pavlović je solidarna podrška, te poziva solidarne ljude, kako navode „ogorčene ovom zakonski omogućenom otimačinom“ da sutra u podne dođu na adresu Gospodara Vučića 148 kako bi zajedno pomogli Pavlovićima da odbrane svoj dom.

BONUS VIDEO Izvršitelj je hteo da mu proda porodičnu kuću a on je pozvao televiziju Nova S

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare