Paučinac: Građani Pazara dočekaće Lončara okrenutih leđa

Društvo 02. avg. 202019:35 > 19:37
Podeli:
Foto: Printscreen/ Twitter/[email protected]

Društvenim mrežama kruži informacija da će lekari iz Novog Pazara ponovo okretanjem leđa iskazati nezadovoljstvo stanjem u zdravstvu, ukoliko ministar zdravlja Zlatibor Lončar sutra poseti taj grad.

Pročitajte još:

Aladin Paučinac, privrednik iz Novog Pazara, koji je bio na svakom od protesta u ovom gradu, objavio je na svom Fejsbuk profilu da će se „na sutrašnjem dočeku ministra Lončara pojaviti i 40 lekara Doma zdravlja Novi Pazar koji će svojim prisustvom i okrenutim leđima ministru pokazati svoje nezadovoljstvo sistemu u zdravstvu“.

U Novom Pazaru su tokom jula održana četiri protesta građana, koji su  tražili punu istinu o broju umrlih i inficiranih koronavirusom u Sandžaku, kao i ostavku koordinatora Opšte bolnice u tom gradu Mirsada Đerleka.

Paučinac za Nova.rs kaže da će on zajedno sa grupom građana koja redovno protestuje u Novom Pazaru, sigurno iskazati nezadovoljstvo ukoliko ministar Zlatibor Lončar sutra poseti Novi Pazar.

„Poručićemo da na čelu bolnice hoćemo ‘narodnog čoveka’ a ne partijskog poslušnika“, kaže Paučinac za naš portal, i napominje da je dobio „pouzdanu informaciju“ da će i grupa lekara ponovo okrenuti leđa ministru zdravlja.

Na sutrašnjem dočeku ministra Lončara pojaviće se i 40 lekara Doma zdravlja Novi Pazar koji će svojim prisustvom i…

Posted by Aladin Paucinac on Недеља, 02. август 2020.

Nova.rs kontaktirala je i pres službu ministrstva zdravlja, kako bismo proverili da li će Zlatibor Lončar zaista sutra ili ovih dana posetiti Novi Pazar, ali nam je rečeno da oni takvih saznanja nemaju.

Podsetimo, grupa lekara i medicinskih sestara okretanjem leđa „dočekala“ je premijerku Anu Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara 30. juna, kada su u jeku epidemije posetili Novi Pazar.

Novopazarski zdravstveni radnici inspirisali su se buntom zdravstvenih radnika u Belgiji, sredinom maja, kada su medicinski radnici bolnice „Sveti Petar“ u Briselu dočekali belgijsku premijerku Sofi Vilmes okrenutih leđa, u znak protesta zbog postupka vlade prema zdravstvenom sektoru.

Premijerki Ani Brnabić i ministru Zlatiboru Lončaru  u Novom Pazaru priređen je isti doček kao belgijskoj premijerki u Briselu.

UPRAVO DOKTORI OKREĆU LEĐA PREMIJERKI I MINISTRU ZDRAVLJA…

Posted by Orlan-sabela Corovic on Уторак, 30. јун 2020.

Brnabić i Lončara tada su dočekali povici nezadovoljnih građana koji su ih pitali zašto nisu doneli ništa od opreme, vičući da je na hiljade ljudi zaraženo, dok mnogi umiru.

Premijerka i ministar zdravlja su obišli Opštu bolnicu u ovom gradu, a njihovo obraćanje neprekidno je bilo praćeno nezadovoljnim povicima okupljenih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar