Tvrdnje Stranke slobode i pravde da kazne za nepropisno parkiranje iznose više od 5.000 dinara ispostavile su se kao tačne. Tako je jedan Beograđanin dobio čak 15 kazni za parking, od kojih su tri u vrednosti od 30.000 dinara, iako je bio parkiran na mestu obeleženom za to.

Branislav Savić u emisiji „Probudi se“ na TV Nova S objašnjava kako je primio oko 12 „obaveštenja“ – što je zapravo kazna. U međuvremenu je, po povratku sa odmora početkom jula, saznao da postoji još nekoliko kazni koje nikada nije dobio – koje su pet puta veće i koje se odnose na to da nije inofrmisao komunalnu policiju o tome ko je parkirao vozilo.

Iako na obaveštenju to piše, Branislav smatra da niko od građana to ni ne razume.

„Neverovatno je da tako nešto postoji, ne verujem da negde drugde postoji nešto slično – pet puta veća kazna zato što ih niste obavestili da ste vi ili neko drugi vozili“, kaže Branislav.

Prema njegovim rečima, 10 od 12 kazni koje su mi prvobitno stigle, odnosile su se na mesto koje je obeleženo kao parking, a za koje se u tim „obaveštenjima“, odnosno kaznama, tvrdi da je u pitanju trotoar.

„Svaki put sam na ta obaveštenja uredno podnosio prigovore, odnosno zahteve za storniranje obaveštenja, a odgovor je stigao nekoliko meseci kasnije“, objašnjava Branislav i ističe kako je spreman da nastavi svoju borbu sa vetrenjačama, odnosno da naloge preda sudu.

Ceo prilog pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Parking na aerodromu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare