Padobranci Foto:Screenshot/RTS

Za 63. padobransku brigadu i 72. brigadu za specijalne operacije "Grifoni" današnji dan u Spomen-kompleksu "Drugi srpski ustanak" u Takovu bio je posebno važan dan kada su obe jednice primile ponovo vojne zastave posle 14 godina koliko su zajedno bile u sastavu Specijalne brigade Vojske Srbije. Iako je uručenje vojnih zastava, a zatim i defile aktivnih i penzionisanih pripadnika prošao u savršenom redu, usred javnog prenosa pojavila se jedna greška.

Naime, tokom prenosa na državnoj televiziji kamerman je sasvim slučajno snimajući ešalon padobranaca snimio i vojnu zastavu, na kojoj je bilo napisano „Paodbranska brigada“, umesto „Padobranska brigada“.

Da li je ovo bio nečiji nenamerni propust za čije otklanjanje vremena nije bilo je za sad ostalo nepoznato i da li će ovaj natpis na vojnoj zastavi biti ispravljen za sad nije poznato.

Padobranci Foto:Screenshot/RTS

Podsetimo, u Spomen-kompleksu „Drugi srpski ustanak“ u Takovu danas su uručene vojne zastave 63. padobranskoj brigadi i 72. brigadi za specijalne operacije „Grifoni“ čime je formalno okončano preformiranje ova dva bataljona u rang brigade i rasformiranje Specijalne brigade, koja je bila formirana bila pre 14 godina. Osim ratnih zastava dve nove brigade Vojske Srbije dobile su i nove simbole na beretkama.

U ime 72. brigade za specijalne operacije zastava je uručena komandantu jedinice brigadnom generalu Miroslavu Talijanu, koji je bio ratni zamenik komandanta Bataljona za protivterostristicka dejstava “Sokolovi”. Vojnu zastavu u ime 63. padobranske brigade uručena je njenom komandantu pukovniku Nenadu Zoniću, nekadašnjem članu ratne komande 63. padobranske brigade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare