Foto: Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je jutros, gostujući na jednoj televiziji, o trenutnoj situaciji u Novom Pazaru sa virusom korona. Rekao je "da u Novom Pazaru imamo jednu od najboljih bolnica i da imaju svu opremu" i dodao da tamo nikada nije bilo predviđeno za resporatore, već da su ih oni odneli, te istakao "da su u ovom trenutku tri osobe na respiratoru i da postoje još dva koja nisu uključena”. Međutim, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS), Dr Rade Panić, Vučiću je na Tviteru poručio da se pozabavi matematikom.

Naime, Panić je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao da je Vučić rekao da je troje pacijenta intubirano i da je na mehaničkoj ventilaciji, a da je još pet na visokom protoku kiseonika (za to se ne koriste ventilatori) i da su još 3 ventilatora slobodna, što je ukupno 10.

„Novi Pazar je imao bar pet i Vi ste im lično dopremili još 10 ‘kliničkih’ i 3 transportna. Ukupno, najmanje 18. Ako ima slobodnih ventilatora i u funkciji su, zašto se pacijenti transportuju ka KC Kragujevac i Beograd? Nema priključaka za ventilatore, nema osoblja ili nešto drugo? Zašto se premijerka i ministar nisu snimili/fotografisali pored tih ventilatora dok su bili u obilasku Novog Pazara, kao na Infektivnoj klinici KC Beograd? Zakazala propagandna mašinerija ili možda tih ventilatora ipak nije bilo? Da, ako dozvoljavate, molio bih odgovor?“, napisao je Rade Panić na društvenoj mreži Tviter.

Da li će Aleksandar Vučič ogovoriti Paniću, ostaje da se vidi.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, posetilu su juče Novi Pazar, a zbog svega što se poslednjih dana dešava u Sandžaku deo lekara im je okrenuo leđa, a ona je izviždana tokom obraćanja građanima.

U Novom Pazaru od 26. juna je uvedeno vanredno stanje, svakodnevno se pooštravaju mere, a građani zameraju vlastima – kako lokalnim, tako i republičkim, prikrivanje tačnih informacija, tešku situaciju u zdravstvenim ustanovama i sve veći broj obolelih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare