U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 5.809 građana zaraženih koronavirusom, što je za oko 1.100 manje nego juče. Danas je od posledica koronavirusa preminulo još 58 osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 278 pacijenata, dok je ukupno hospitalizovano 8.106 pacijenata.

U poslednja 24 sata testirano je ukupno 14.486 osoba.

***

U Srbiji je juče od posledica zaraze koronavirusom umrlo još 57 osoba, a registovano je još 6.903 slučaja zaraze.

Testirano je 18.232 građana, a na respiratorima se nalazilo 279 pacijenata

***

Povezane vesti:

U Vojvodini je registrovano još 1.528 novozaraženih koronavirusom, a u svim opštinama i gradovima i dalje se registruju visoki nivoi oboljevanja, saopštio je jutros Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi, po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu i to 417. Situacija je i dalje kritična i u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

***

Direktorka KBC „Bežanijska kosa“ Marija Zdravković izjavila je danas da u prijemno-trijažnu ambulantu sada dolaze pacijenti oboleli od koronavirusa sa mnogo težom kliničkom slikom, sa uznapredovalim pneumonijama koje zahtevaju odmah stavljanje na kiseonik.

Ona je za RTS rekla da 95 do 99 procenata pacijensta kako ulazi u bolnicu zahteva kiseonik istog trenutka.

***

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Predrag Kon rekao je danas da u Beogradu dolazi do blagog opadanja broja novozaraženih virusom korona, ali da je pritisak na bolnice i broj hospitalizacija u celoj zemlji još uvek ekstremno veliki.

Kon je za TV Pink rekao da smo u nedelji kada se očekuju efekti uvedenih mera i da se u poređenju sa podacima od prošlog petka i subote naslućuje da će ih biti.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare