Foto: Nova.rs

U Srbiji je za poslednja 24 sata registrovano 1.613 slučajeva novoobolelih od koronavirusa, od ukupno 10.837 testiranih. Preminulo je, na žalost, 25 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja na respiratorima se nalazi 169 pacijenata.

Od ukupnog broja novoobolelih u Beogradu je registrovano 356, u Novom Sadu 115, Kragujevcu 55, Šapcu 54.

Manje obolelih bilo je u Smederevu 41 i Nišu 40.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 2.007 slučajeva koronavirusa, a preminulo je takođe 25 osoba.

Testirano je 14.007 pacijenata, a na respiratoru je bi 171 pacijent.

***

Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika građani su zamoljeni da prate obaveštenja i sms poruke za vakcinaciju i revakcinaciju koje dobijaju od eUprave, jer različiti punktovi imaju rezličita radna vremena tokom prazničnih dana, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu.

***

Povezane vesti:

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje nesigurna i da zbog toga protivepidemijske mere nisu ublažene.

„Procena je da s obzirom na sve što nas čeka u predstojećem periodu, za sada da ostanemo na ovom nivou. Broj novozaraženih pada, međutim i dalje je velik i moramo biti oprezni“, kazao je Gojković

***

Beba preminule porodilje u Nišu koja je bila zaražena korona virusom, oseća se dobro i pod stalnim je lekarskim nadzorom, izjavio je danas direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić.

On je rekao za TV Pink da je smrt 26-ogodišnje porodilje iz Zaječara, koja se pre tri dana porodila u niškom Kliničkom centru, bio težak i emotivan trenutak za zaposlene u toj ustanovi.

“Porodilja je videla svoje dete na nekoliko minuta i to je jedino lepo što se dogodilo. Milica je rođena kao zrelo dete posle 35 nedelja i biće dobro“, rekao je Perišić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar