Zoran Perišić Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Beba preminule porodilje u Nišu koja je bila zaražena korona virusom, oseća se dobro i pod stalnim je lekarskim nadzorom, izjavio je danas direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić.

On je rekao za TV Pink da je smrt 26-ogodišnje porodilje iz Zaječara, koja se pre tri dana porodila u niškom Kliničkom centru, bio težak i emotivan trenutak za zaposlene u toj ustanovi.

“Porodilja je videla svoje dete na nekoliko minuta i to je jedino lepo što se dogodilo. Milica je rođena kao zrelo dete posle 35 nedelja i biće dobro“, rekao je Perišić.

Dodao je da je strašno što se tako završio jedan život i naglasio značaj vakcinacije protiv virusa korona.

Podsetio je na podatak koji je izneo ministar zdravlja Zlatibor Lončar da 99 odsto pacijenata koji su u intenzivnoj nezi i na respiratoru nisu vakcinisani protiv virusa korona.

Perišcih je rekao da vakcinacija daje rezultate i da je Domu zdravlja u Nišu vakcinisano skoro 50 odsto pacijenata, kao i da su u Kliničkom centru Niš u poslednje tri nedelje vakcinisane rizične grupe.

“Od 360 pacijenata koje smo vakcinisali u protekle tri nedelje i čiju revakcinaciju započinjemo danas, samo jedan pacijent je imao reakciju koja se ne može nazvati alergijskom već pre strahom od igle“, kazao je Perišić.

Naveo je da u Nišu pada broj novozaraženih i hospitalizovanih i da brojke jesu bolje, ali ne toliko da bi bilo popuštanja mera.

Dodao je da je u sredu bilo više prijema nego otpusta, a u četvrtak više otpusta i da je prvi put posle nekoliko manje od 200 pacijenata u kovid stacionaru novog Kliničkog centra.

Komentari

Svi komentari (1)