Podeli:
gužva ispred infektivne
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak nastao ispred jednog Doma zdravlja. Naime, na snimku se mogu čuti nezadovoljni građani, koji medicinskoj sestri govore da čekaju u redu više od tri sata, bolesni i pod temperaturom, a ona im saopštava da testova nema, te da "pitaju Lončara gde su testovi".

Jedan stariji čovek upitao je medicinsku sestru šta da radi, jer ima simptome. Drugi je dobacio da ima upalu pluća. Javio se i jedan mladić koji je rekao da je dolazio u toku prepodneva, te da mu je tada rečeno da mu se uradi PCR test, jer ima povišenu temperaturu.

“Ja vas razumem, ali razumite i vi nas. Niti pravimo tetsove, niti kontrolišemo ko to radi”, rekla je medicinska sestra, a na pitanje mladića, šta sad on da radi, rekla je:

“Idite u Nemanjinu, u fond, pitajte zašto nemamo tetsove. Idite u ministarstvo pitajte. Pitajte Lončara. Ja stvarno ne znam šta da vam kažem”.

Zatim su građani, jedan po jedan, govorili da ih niko nije obavestio da testova više nema.

“Gospođo, zašto niste izašli i rekli da imate trideset testova, prozvali tridest ljudi i gotovo. A ne da stojimo kao majmuni ovde. Bolesni. Dođem ovde, stignem na red i vi kažete da nemate testove”, rekao je jedan gospodin ljutito.

Mnogi pacijenti koji su čekali na testiranje, rekli da su da su najpre zvali telefonom i da im je rečeno da ima testova, ali se na kraju ispostavilo da nije tako.

Jedna devojka upitala je medicinsku sestru, zbog čega im je traženo da plate testiranje kada nema ni testova ni termina, na šta je ona odgovorila “da nije do njih”.

“Pare su uzete, a ničega nema. Ja ne mogu na posao da se vratim bez testa, šta ćemo sad”, upitao je jedan od pacijenata.

Pogledajte video:

Podsetimo, od posledica koronavirusa u Srbiji su u poslednja 24 časa preminule četiri osobe, a registrovano je 272 novozaraženih, pokazuju zvanični podaci. Do sada je od koronavirusa u Srbiji zvanično preminulo 281 osoba. Na respiratorima se nalazi 73 pacijenata, što je 31 više nego dan pre.

Vanredna situacija je proglašena u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu i Vranju, dok su kao žarišta označeni Beograd, Kraljevo, Užice i Valjevo.

Komentari

Vaš komentar