Foto: Facebook/Dragana Ankucic

Dragana Ankucić iz sela Dolovo poklonila je porodici bez doma, sa četvoro dece: plac od 66 ari, potpuno sređenu staru i novu kuću i njivu od 75 ari.

Ankucić poreklom iz Donje Kamenica, blizu Valjeva, još u avgustu prošle godine objavila je status na Fejsbuku u kojem je navela da želi da pokloni imanje porodici kojoj je najpotrebnija.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je zamolila svoje prijatelje sa ove društvene mreže da je obaveste o onima koji su najugroženiji. Samo četiri dana kasnije, objavila je da je imanje pripalo porodici sa četvoro dece.

„Želim im svu sreću ovoga sveta u novom domu“, napisala je ona tada.

Kasnije je objavila i nekoliko fotografija na kojima predaje ključeve porodici, a ubrzo nakon toga i kompletnu papirologiju, odnosno, dokumentaciju da je imanje prebacila na njihovo ime.

Priča o ovom nesebičnom i dobrom delu i danas se širi društvenim mrežama. Na stotine ljudi iz Srbije podelili su Draganine fotografije i statuse, navodeći da je jedna ugrožena porodica sada makar za nijansu srećnija i sigurnija.

Portal Nova.rs pokušao je da kontaktira Draganu Ankucić putem Fejsbuka, ali ona nije odgovorila na naše poruke sve do objavljivanja ovog teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare