Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs; N1

Samostalni sindikat fabrike automobila u Kragujevcu saopštio je da je odloženo za danas najavljeno protestno okupljanje radnika ispred glavnog ulaza u fabriku.

U saopštenju se navodi da je do odlaganja došlo zbog poziva gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića da zajedno sa njim u ponedeljak, 30. maja, odu kod predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić na pregovore o budućnosti radnika Fijata.

„Pozivamo menadžment kompanije Stelantis da do ponedeljka ne preduzima nikakve radnje u cilju promene statusa radnika. Svako takvo postupanje dovešće do naše hitne reakcije“, ističe se u saopštenju.

Samostalni sindikat je saopštio da će na pregovorima učestvovati i dva druga sindikata koja deluju u kompaniji, kao i predstavnici grupe radnika.

U želji da postignemo potpuno jedinstvo svih zaposlenih, prihvatili smo ovaj format pregovora, saopštio je Samostalni sindikat Stelantisove fabrike u Kragujevcu.

Sindikat je najavio da će od premijerke tražiti da se država ne ponaša kao medijator, već kao suvlasnik u kompaniji, u koju ulaže svoj novac i da shodno tome zaštiti radnike, odnosno svoje građane.

BONUS VIDEO – Sindikalac o Fijatu: Nismo imali nikakve probleme dok su bili Italijani, oni nastaju akd su došli naši menadžeri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram