Foto: Privatna arhiva, Nova.rs

Porodica Jevremović iz Mačvanskog Pričinovića kod Šapca danima prolazi kroz pakao zbog tragičnog događaja koji ih je zadesio kada je njihova tek rođena ćerka preminula na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu posle hitnog transporta iz šabačkog porodilišta zbog problema sa disanjem. Iako u velikom bolu, Dejan za Nova.rs kaže da se nada da će krivci odgovarati. S druge strane, iz Opšte bolnice "Laza K. Lazarević" u Šapcu ne odgovaraju na naše pozive niti mejlove povodom ovog nesrećnoj slučaja.

Dejan je za naš portal istakao da će podneti tužbu protiv nadležnih u Opštoj bolnici „Laza K. Lazarević“ u Šapcu, kada rezultati obudukcije budu gotovi za dva do tri meseca.

Smatra da je do smrti bebe došlo usled propusta lekara i zato kaže da neće stati ovde.

„Juče sam saznao da je povodom ovog slučaja reagovao i Zaštitnik građana. Šta da kažem osim, hvala mu. Nadam se zbog svih nas da se ovo neće zataškati i da će krivci odgovarati. Mnogo, ali baš mnogo ljudi nam se javilo, pružaju nam podršku i govore nam da su, nažalost, prošli kroz slično iskustvo. Zato bih voleo da se nijednom Šapčaninu i uopšte čoveku u Srbiji više ne desi ovo što se nama dogodilo“, kaže ovaj očajni mladić.

Pročitajte još:

Iako smo više puta pokušavali da stupimo u kontakt sa šabačkom zdravstvenom ustanovom, ipak ni danas se nisu oglašavali povodom ovog slučaja, a nisu nam ni odgovorili na mejlove.

Podsetimo, juče su započeti kontrola i nadzor u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a kako saznajemo, još nisu završeni.

Iz Ministarstva zdravlja za naš portal ističu da ne mogu ništa da kažu dok ne stignu rezultati inspekcijskog nadzora.

Porodiliste beba natalitet
Novorođenče Foto:Shutterstock

Osim hitnog vanrednog inspekcijskog nadzora koji je inicirala prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja, i unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada komisije, koju je formirala šabačka zdrvstvena ustanova, postupak kontrole rada, zbog smrti bebe, pokrenuo je i Zaštitnik građana koji je čitav slučaj saznao iz medija.

On je od Ministarstva zdravlja zatražio da ga najkasnije u roku od 15 dana, obaveste o svim činjenicama i okolnostima važnim za donošenje stava o ovom slučaju a naročito da dostave podatke o rezultatima vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom šabačke zdravstvene ustanove.

„Takođe, potrebno je da Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta, dostavi podatke o izvršenoj unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada, ali i da objasni na koji način se prati i analizira zadovoljstvo pacijenata u porodilištu i da li porodilje imaju mogućnost da ocene zadovoljstvo odnosom medicinskog osoblja prema njima i na koji način“ kazao je Zaštitnik građana u saopštenju.

BONUS VIDEO: Smrt bebe iz Šapca – greška lekara ili nesrećan slučaj?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar