Foto: Wavebreak / Profimedia

Nestašica šećera, silom prilika promenila je planove Mileni V. iz sela Dragobraća u okolini Kagujevca.

Ona u svom domaćinstvu ima nekoliko „redova“ jagoda, od kojih svake godine pravi džem za lične potrebe, kako kaže, da pošalje deci i unučićima koji žive u gradu. Takođe, u dvorištu ima i veliku trešnju, od koje pravi sok i slatko.

Ona je za naš portal rekla da ove godine ništa od toga neće praviti, jer joj „ne pada na pamet“ da obilazi prodavnice i stoji u redovima za nekoliko kila šećera.

„Jagode berem kako stižu i ostavljam ih u zamrzivač, pa će biti zimus za kolače. Nemam ja mnogo jagoda, ali uvek volim da napravim džem od svojih iz bašte, pošto ih ne prskam.
A, trešnja je rodila ove godine, čini mi se više nego ikad. Ono što ne možemo da pojedemo, ostaviću na drvetu, pa neka propadnu, nemam drugog izbora“, rekla je Milena za naš portal.

Ona kaže i da je svakom seoskom domaćinstvu teško bez šećera, te da će sada zbog nestašice, „preskočiti“ obradu prvog voća koje je stiglo, ali dodaje da će biti prinuđena da kupi skulji šećer, ukoliko potraje nestašica kilogramskog pakovanja. Navodi, da tek nailazi sezona pravljenja soka od višanja, džema od kajsija, kompota i slatka, bez kojih, kako kaže, ne bi volela da sačeka zimu.

****

BONUS VIDEO: Šta je uzrok nestašica šećera u radnjama?

****

Pratite nas na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar