Snežana Nektarijević Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Pored praznih rafova u jednom većem marketu u Kragujevcu, zbog nestašice šećera negoduje Snežana Nektarijević. Besna i revoltirana zbog navika građana da gomilaju zalihe, kaže da će "podići ceo grad na noge", ako na ulici vidi preprodavce šećera.

„Ovo je sramota, šta mi radimo. Pogledajte ove prazne rafove, to smo mi“, ogorčena je Snežana koju smo zatekli kako negoduje zbog nestašice.

Piča nam da je obišla nekoliko prodavnica, kako bi kupila kilo šećera i da joj je neshvatljivo, zbog čega je „narod toliko poludeo za šećerom“.

„Razumem da svaka kuća treba da ima šećer za zlu ne trebalo, ako nekom pozli, pa da uzme malo šećera i vode. Ali, ovo sad, je stvarno prešlo svaku meru“, u besu priča ona i priseća se kriznih 90-tih godina kada su se osnovne životne namirnice preprodavale na ulici.

„Budem li videla nekoga, da ovaj šećer od 88 dinara, prodaje na ulici za 200, prva ću da izađem. Ima ceo grad da podignem na noge. Slobodno to napišite. Ovo je sramota, kakav smo mi narod. Nemam ja ništa protiv da šećer bude i 100 dinara, ali neću ovaj iz prodavnice da kupujem na ulici. Neću da ga plaćam 200 dinara. Neću“, revoltirana je ova Kragujevčanka.

Zbog nestašice je besna i penzionerka Anđelka (82), koja je takođe bezuspešno obilazila radnje u potrazi za dva kila šećera. Toliko joj, kaže, treba da napravi malo džema.

„Nude mi da kupim džak od 10 ili 50 kila. Šta će meni toliko, a i nemam toliko para. Ne znam šta je sa ovim narodom, sve mu je malo, samo juri, samo daj…daj… Ne mogu da shvatim ljude, samo oni da imaju po 10 kila, a vi da ne možete da kupite jedno kilo. A znam takve ljude, idu od prodavnice do prodavnice i svuda kupiju po 10 kila. Evo, ja u kući imam pola kila i sad ne mogu nigde da kupim kilo, možda dva, ne treba mi više, da napravim malo džema od jagoda da imam za zimu“, žali se penzionerka Anđelka.

Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Uzalud su danas brojni Kragujevčani obilazili radnje u potrazi za šećerom. Sve što je bilo na dnevnim zalihama, planulo je odmah po otvaranju radnji. U pojedinim trgovinama, nove isporuke očekuju sutra, ali ne mogu sa sigurnošću to i da garantuju, niti znaju o kojim količinama je reč.

BONUS VIDEO – Stanić: Ne postoji nestašica šećera na nivou zemlje, u pitanju su ekonomski i psihološki faktori

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare