Ispred ulaza u Osnovnu školu "Petar Kočić" u Prvomajskoj 79 u Zemunu već dugo stoji napušteni montažno-demontažni objekat, kako je svojevremeno "kršten" kad je dobijao dozvolu za postavljanje, koji je izvor raznih vrsta zaraza ne samo za učenike, nego i sve koji tuda prolaze, praktično smetlište.

U objektu se gomila smeće, od onog dnevnog, praznih kesa i upotrebljenih maramica, do narkomanskih špriceva i igli, kojih ima u popriličnim količinama.

Tom frekventnom ulicom prolaze razne inspekcije, komunalna milicija sa svojim „Okom sokolovim“, radnici Gradske čistoće, ali začudo, niko nije obratio pažnju na napušteni objekat, bivšu prodavnicu „brze hrane“, koji bi morao da ima vlasnika ili zakupca.

Nije reagovao niko, čak ni nakon što su pojedini građani na društvenim mrežama objavljivali to „ruglo“ i upozoravali, nikom to nije bio prioritet.

Foto: Davor Lukač/FoNet

Hoće sad, uoči izbora, i to ako ovo objavite, konstatovao je jedan od ljudi koji tu u okolini žive.

Foto: Davor Lukač/FoNet

Prvomajska ulica je postala jedna vrsta tržnog centra 1997. godine, kada je predsednik opštine Zemun postao predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i onda je u toj ulici, predviđenoj da bude bulevar, sa otkupljenim zemljištem, davao dozvole za privremene prizemne montažno-demontažne objekte, od kojih neki danas imaju i sprat i potkrovlje.

Foto: Davor Lukač/FoNet

Bonus video – Kako sačuvati Potpećko jezero: Najveći problem je naš nemar

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar