Stanovnici Ulice vojvode Mišića u Kraljevu danas su više sati osećali jak miris plina. Kako su nam ispričali, u tom naselju se izvode provere gasovoda, a da ih unapred niko nije obavestio o tome. Pri tom, sve se to dešava pored ograde vrtića Ratarska kapija.

„Osetio sam u kući jak miris plina. Prvo sam otišao do komšija, koji su isto primetili. Videli smo da se radi na gasovodnoj mreži u naselju, ali nemamo pojma šta konkretno. I pri tom pored vrtića u kojem ima dece“, kaže Saša J.

Kako nam je ispričao, on je pozvao vatrogasce i saopštio im da se u vazduhu oseća plin.

„Vatrogasci su došli i otišli. Ništa ne znamo. Mnogo se i plaše da pričaju. Navodno proveravaju gde curi gas, pa ga kontrolisano ispuštaju, da bi utvrdili gde se dešava. Pa, valjda je potrebno uvesti mere bezbednosti. Poslati decu kućama. To su opasne stvari“, kaže ovaj stanovnik Vojvode Mišića.

Foto: Nova.rs

Kako smo saznali, ovo nije prvi put da se oseća gas, jer stanovnici kažu da se i u poslednje vreme više puta dešavalo.

„Osetila sam pre nekoliko dana jak miris plina. A nemam ništa od uređaja na plin u kući. Na kraju sam zatvorila sve prozore“, kaže žena koja živi u blizini.

PROČITAJTE JOŠ

Kako smo saznali, vatrogasci su danas dobili više poziva da se oseća miris plina. Ali, da su dobili uveravanja od firme koja radi na ovom poslovima, da je sve kontrolisano.

Jedan od roditelja čije dete pohađa vrtić Ratarska kapija rekao nam je da je saznao kada je došao po dete, da se osećao miris plina.

„Kažu da osećao plin mnogo. Morali su prozori svi da se zatvore i da su dolazili neki ljudi, a niko ne zna ni ko su ni odakle su“, ispričao nam je ovaj otac.

U Predškolskoj ustanovi smo saznali da ih niko nije obavestio o tome da će se u blizini izvoditi radovi na gasovodnoj mreži, odnosno proveri sistema.

BONUS VIDEO Rekonstruisani vrtić poplavljen, Grad ne reaguje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar