Subotica cisterna Foto:TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ

Na dva kilometra od železničke stanice u Požegi noćas oko jedan sat su iz šina iskočila tri vagona-cisterne iz kompozicije koja je prevozila plin, a koji je posle havarije počeo da curi iz jedne cisterne

Brzom intervencijom svih nadležnih – vatrogasaca, policije, ekipe koja je došla i zatvorila ventil, sprečeno je dalje curenje gasa.

Havarija se dogodila na ulasku u Požegu iz pravca Kosjerića, kada su tri od devet cisterni iskočile sa kolovoza.

Kako Blic saznaje, mašinovođa je izašao napolje i osetio izlivanje gasa, ispostavilo se, i iz jedne cisterne. Odmah je alarmirao nadležne. Ubrzo je celo ovo područje bilo blokirano.

Opasnosti od curenja gasa više nema, ali je saobraćaj na ovom delu Barske pruge i dalje u prekidu i pitanje je kada će biti uspostavljen, jer voz sa plinom i dalje stoji na mestu gde su tri cisterne iskočile iz šina. Nadležna komisija je i na licu mesta i vrši uviđaj.

Zbog velikih vrućina juče je na istom mestu došlo do „sunčane krivine“, deformiteta koloseka, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu. Kasnije je pušten, a pre voza koji je iskočio prugom je prošlo nekoliko železničkih kompozicija.

VIDEO: Prevrnula se cisterna sa azotom pored puta Požega-Arilje, povređen vozač

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar