Foto: Aleksandra Petrovic/Nova.rs

Zbog koronavirusa među radnicima "Zastava oružja" iz Kragujevaca, svi zaposleni su od danas upućeni na dvonedeljni prinudni odmor.

Koronavirusom, prema poslednjim informacijama, zaraženo je 27 radnika, a 132 su upućena u samoizolaciju, potvrdio je za naš portal Zoran Šušić, izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju.

Potvrđeni broj zaraženih radnika „Zastava oružja“ verovatno nije i konačan, pošto se još uvek očekuju rezultati testiranja pojedinih zaposlenih, dodao je Šušić.

On je naveo da je za sada odluka fabričkog Kriznog štaba da radnici budu na odmoru dve nedelje, odnosno do 27. jula, ali da će ukoliko epidemiološka situacija ne bude stabilizovana, odmor biti produžen za još jednu nedelju.

„Pratićemo svakodnevno instrukcije Republičkog kriznog štaba, a i naš fabrički stab zaseda na svaka dva dana, tako da ćemo na osnovu praćenja broja inficiranih radnika donositi odluke o pokretanju proizvodnje“, rekao je on.

Odluka o zatvaranju fabrike na dve nedelje odnosi se i na pogon koji u okviru Zastava oružja posluje u Novom Pazaru.

Šušić je dodao da u tom ogranku fabrike, prema informacijama od petka 10. jula, zvanično postoji jedan zaraženi radnik, ali da će i zaposleni iz Novog Pazara biti na odmoru do kada i njihove kolege u matičnoj fabrici.

Prema njegovim rečima, za vreme kolektivnog odmora, u fabrici će biti urađen remont mašina i opreme. To je, kako ocenjuje, redovna procedura koja se sprovodi svake godine kada su radnici na kolektivnom odmoru.

„Mogućnost za inficiranje radnika koji su angažovani na remontu sveli smo na minimum. Tu je pre svega uključen manji broj zaposlenih, a za sve njih smo obezbedili neophodnu zaštitnu opremu, maske, vizire, rukavice i sredstva za dezinfekciju“, objasnio je Šušić.

U Fabrici Zastava oružje zaposleno je preko 2.000 radnika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar