Prajd Info Centar proslavio peti rođendan Foto:Promo

Organizatori ovogodišnjeg Evroprajda (Euro Pride 2022), koji će biti održan od 12. do 18. septembra, demantovali su tvrdnje glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića da je ova manifestacija otkazana.

On je u emisiji na TV Pink rekao da Evroprajd u Srbiji neće biti održan zbog trenutne bezbednosne situacije u zemlji i to je zvanična odluka vrha države.

S druge strane, organizatori tvrde da to nije tačno i da će Evroprajd sa svim najavljenim događajima i šetnjom 17. septembra, rutom koja je javno objavljena, biti održan.

„Kao organizatori Evroprajda u Beogradu, svakodnevno komuniciramo sa državnim organima i nemamo bilo kakav nagoveštaj da se održavanje događaja može na bilo koji način dovesti u pitanje. Zato kažemo – da, Euvroprajd će biti održan u Beogradu, njegovi učesnici biće potpuno bezbedni i poslaćemo poruke o značaju tolerancije i poštovanja ljudskih prava LGBT+ populacije“, navodi se u saopštenju, a prenosi Danas.rs.

Kada je reč o izjavi urednika dnevnog lista Informer, organizatori Evroprajda ukazuju da je ona uznemirila LGBT+ zajednicu.

„Zato u ime učesnika, izvođača i kompanija koje su ove godine prvi put podržale našu manifestaciju, očekujemo i tražimo od najviših predstavnika države da otklone svaku sumnju, a mi svakako nastavljamo sa završnim pripremama za održavanje Evroprajda“, navodi se u saopštenju.

Inače, Vučićević je rekao je priča oko Evroprajda deo specijalnog rata i „kost“ koja se baca kako bi se pažnja skrenula sa bitnijih tema.

On smatra da, umesto da se usredsredimo na važne teme, poput opasnosti od eskalacije na KiM, glavna vest u većini sutrašnjih medija je zadržavanje Zdravka Ponoša na granici.

***

BONUS VIDEO – Goran Miletić, koordinator Evroprajda 2022

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram