Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Iako iz Upravnog suda poručuju da se ogranizatori "Evroprajda" nisu žalili na odluku MUP-a, iz organizacije ovog događaja kažu za Nova.rs da je žalba predata, ali da je kurir kasnio usled čega je ona predata tek u 13.05h.

Danas je bio rok da organizatori „Evroprajda“ upute žalbu Upravnom sudu na odluku MUP-a da zabrani šetnju, što su oni i učinili. Pre nego što su i predali zahtev, iz suda su naveli da organizatori do 11.30 sati nisu poslali žalbu.

Filip Lukić iz organizacije „Evroprajda“ kaže da je problem bio što se kurir zadržao duže u gradu, ali da je žalba sudu predata tačno u 13.05 sati.

„Mi smo tužbu predali u 13.05h, a za to je bio zadužen kurir koji je zbog gužve u gradu došao nešto kasnije. Naša je greška što žalba nije predata do 11.30, ali iz suda su odmah reagovali što mi možemo da tumačimo kao sabotažu. Dakle žalba je predata“, podvlači za „Novu“ naš sagovornik.

Bez obzira da li će žalba biti usvojena, Goran Miletić ispred „Evroprajda“ rekao je za ranije za „Novu“ da će se u subotu svakako šetati, ali da postoji mogućnost da se ruta promeni.

„Za sada stoji u planu ruta koja je prijavljena, ali kako će ona na kraju izgledati to je na kraju druga priča. Šta ćemo na kraju konačno uraditi, to ćemo videti, ali objavićemo je jako brzo“, kazao je Miletić za Novu.

Bonus video: Evroprajd i litije – Otkazane šetnje a svi ih planiraju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar