Radovi na gradilištu u Bloku 37 jutros su nastavljeni, te su se stanari večeras ponovo okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo, jer su bageri nastavili sa radovima na izgradnji, čime je prekršen dogovor, da ni jedna ni druga strana neće raditi ništa dok se ne dođe do zajedničkog rešenja.

„Grad je apelovao da se ovo ne dešava, da ne dođe do radova i protesta, ali nažalost, ekipa sa druge strane stola je rešila da u 6.00 ujutru doveze mašine. Vidimo se sutra ujutru ovde od 5.00, upišite se na spisak da podržimo našu linije odbrane. Način na koji se gradi i radi nije u saglasnosti ni sa kakvim pravilima. Ovo je problem 6.500 stanara iz ovog Bloka i život će biti narušen ako ovo čudovište nikne. Hajde da odbranimo našu liniju odbrane, samo tako ćemo uspeti da odbranimo naša prava, nažalost na ulici. Apelujem na sve koji nas slušaju da nađu rešenje za naš problem. Dok su tu mašine, tu smo i mi“, rekla je jedna od stanarki na razglas.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prilikom zatvaranja ulice došlo je do manjih čarki sa vozačima koji su se u tom trenutku našli u Milutina Milankovića, ali je situacija odmah smirena i građani su ih pustili da prođu. Na početku ulice stajali su policijski automobili koji su blokirali saobraćaj.

I komšije iz 33. Bloka došli su kao podrška, javlja naš reporter.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na protestu je bio i bivši kandidat za predsednika Saša Janković.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako javlja reporter Nova.rs koji se nalazi na licu mesta, na desetine stanara Bloka 37 okupilo se i večeras ispred gradilišta u svom komšiluku.

„Mi smo jutros sprečili mehanizaciju da uđe. Došao je policajac, a onda još njih i legitimisali su nas. Najpre nisam hteo da dam, ali su zapretili da će nas odvesti u zgradu. Sumnjamo da je sve osmišljeno od strane investitora, jer do sada nije bilo toga tokom protesta“, rekao je za Nova.rs Dragan Nikolić i dodao da su mašine doveli u pola 6 ujutru, a kamione oko 7.20.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Međutim, mi smo sprečili ta dva kamiona da uđu“, ističe naš sagovornik.

Stanari za Nova.rs kažu da im je neobično zbog čega su baš danas došli policajci koji su legitimisali građane, te da je bilo „čudnih likova“ sa skupim automobilima koji su se pozdravljali sa investitorima.

Takođe, negiraju da je bilo koji upravnik zgrade na bilo koji način sklopio dogovor sa investitorom o čemu je bilo reči proteklih dana.

Kako javlja reporter Nova.rs,  Ulica Milutina Milankovića je na kratko bila zatvorena za saobraćaj.

Na protestu su bile cele porodice sa decom i psima, izneti su zvučnici i puštala se muzika.

Kako su nam jutros rekli stanari Bloka 37, kompanija Durst je prethodnih nekoliko dana preko novog advoakata Nebojše Popovića stupila u kontakt sa upravnicima zgrade odmah do gradilišta ne bi li ponudili, kako ona tvrdi, neku „fantastičnu finansijsku ponudu“ koja se ne bi mogla, kako kažu, odbiti, a pomoću koje bi oni nastavili sa gradnjom.

„Niko se nije odazvao na njihov poziv i nikakvog dogovora nije bilo. Čak i da se neko nešto dogovorio nemaju legitimitet da u okviru celog bloka rešavaju takva pitanja“, rekla je Slađana za naš portal i dodala:

„Mi imamo neke ovlašćene predstavnike ovog bloka, to je 5 osoba koji su podržani potpisima više od 3.000 ljudi i oni su ovlašćeni predstavnici.“

Podsetimo, na poslednjem sastanku, kome su 23. juna prisustvovali predstavnici stanara, investitora i grada Beograda, investitor je ponudio da smanji spratnost zgrade, u skladu sa ubranističkim planom iz 2016. godine, uz uslov da ga za razliku u kvadraturi obešteti Grad Beograd.

„Građani su insistirali da na toj parceli ne bude nikakve komercijalne gradnje, već da ona ostane zelena površina“, saopštio je posle sastanka Vesić, uz napomenu da dogovor nije postignut.

On je tada pozvao obe strane da se uzdrže od svih aktivnosti – građane da ne prostestuju a investitora da ne započinje radove.

Danas se iz gradske uprave niko nije oglasio povodom nastavka radova u bloku. Stanari kažu da nemaju informaciju kakav je stav gradske uprave povodom toga, a naročito Vesića, koji je, kako kažu, bio garant dogovora.

BONUS VIDEO: Prelepa mesta sveta koja su u opasnosti da nestanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare