Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jedan od stanara Bloka 37 Nebojša Popovski za Nova.rs kaže da je sastanak sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem dugo trajao, te da ih je prijatno iznenadio turističkim obilaskom. Ipak, ni ovog puta nema rešenja za višespratnicu koju u Bloku 37 gradi kompanija Durst.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nebojša Popovski, jedan od stanara Bloka 37 za Nova.rs ispričao je kako je protekao drugi po redu sastanak kod zamenika gradonačelnika. Kako kaže, sastanak je trajao dugo i sadržao „jedan ljudski momenat“, što je predstavljalo iznenađenje za stanare.

„Slučajno smo se na kraju zadržali u hodniku na našim internim konsultacijama, Vesić je naišao iz svog kabineta i onda nam je pokazao svečanu salu i ostale stvari, tako da je to bio jedan prijatan momenat, ljudski“, kazao je Popovski.

„Sastanak je bio pod velikom tenzijom kao i juče i dugo je trajao. Imali smo i lep turistički obilazak od gospodina Vesića na kraju što nam je bilo ovako jedan ljudski momenat koji nas je prijatno iznenadio, ali sam sastanak nije imao rezultata. Razgovarali smo, ali nismo našli rešenje i gospodin Vesić je zamolio da se svi suzdrže od provokacija na terenu kako od radnika tako i od protesta“.

Stanari Bloka 37 ističu da neće blokirati gradilište, ukoliko kompanija Durst ponovo ne otpočne radove. Postoji nada sa njihove strane da će Vesić pronaći rešenje koje je prihvatljivo za obe strane.

„Mi ne možemo da predvidimo – ako budu radovi biće i protesti, ali nećemo sigurno prvi da idemo da blokiramo gradilište ako ono ne radi. Nadamo se da će gospodin Vesić u narednih nekoliko dana naći neko rešenje koje je prihvatljivo za nas, jer kao što smo danas rekli na sastanku, Grad je naša adresa koja treba da nam donese rešenje i ima razne instrumente da nam to rešenje donese koje je prihvatljivo za građane Bloka 37“.

Rešenje, kako kaže Popovski, ne može biti ono koje umanjuje kvalitet života, već mora da obezbedi „lepši i bolji život“ za stanare Bloka 37.

Oni trenutno nemaju informaciju kada će se pregovori nastaviti, ali očekuju poziv zamenika gradonačelnika u skorije vreme.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar