U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirusom zaraženo 2.014 osoba, a preminulo je 15 osoba.

Testirano je 12.830 građana, a na respiratorima je 129 pacijenata.

***

Sve mere Kriznog štaba ostaju na snazi, nije bilo govora o njihovom popuštanju, izjavio je epidemiolog Predrag Kon posle sednice Kriznog štaba i ocenio da su predstojeći praznici dodatan rizik za širenje zaraze.

“Epidemiloška situacija jeste stabilizovana na visokom nivou, a vidljiv je i blagi porast što se može povezati sa povratkom građana sa skijališta i sa prisustvom britanskog soja virusa, koji je dokazan u više navrata” rekao je Kon novinarima.

***

Koordinatorka revakcinacije Dragana Milošević izjavila je danas da građani koji nisu dobili poruku o revakcinaciji, a izračunaju da je od prve doze vakine prošao 21 dan, treba sami da dođu da prime drugu dozu.

“Na revakcinaciju treba poneti ličnu kartu, jer čim upišemo matični broj imamo evidenciju o vakcinaciji, tako da potvrda o primanju prve doze nije potrebna”, rekla je ona za RTS.

***

Mesecima nakon ozdravljenja postoje dani kada osećate simptome kao da ste opet dobili koronu, onda opet dani kada se osećate zdravim, pa opet taj loš period, prepričava pulmolog Dejan Žujović za Nova.rs tegove koje ima posle preležanog kovida 19. Problem su mu, kako navodi, bile sve fizičke aktivnosti gde postoji veća potrošnja kiseonika.

To mi se dešavalo od maja, kada je preležao koronu, pa sve do pre nekoliko nedelja kada je završio u bolnici na ispitivanju zbog srčanih tegoba.

***

To 20. februara u Srbiju će stići 150.000 doza vakcine AstraZeneka, rekao je danas predsednik Srbije Sleksandar Vučić. Vučić je medijima rekao da jutros stiglo 50.000 doza vakcine Sputnjik V, te da za 15 dana stiže isto toliko doza za revakcinaciju.

On je dodao da će do kraja februara stići i 88.000 doza Fajzerovih vakcina.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram