Foto:privatna arhiva Zečević Bratislav

Nakon obilnih padavina sinoć u Čačku došlo je do izlivanja vodotokova i stvaranje haosa na putnoj infrastrukturi, izjavio je danas načelnik Štaba za vanredne situacije, Bratislav Zečević, dodajući da je šest domaćinstava u Banjici odsečeno od sveta.

Sve ekipe su, kako kaže, danas na terenu, Civilne zaštite i vatrogasno spasilačke jedinice.

Foto:privatna arhiva

„Saniramo posledice, najteža situacija je u najnaseljenijim mesnim zajednicama gradskog područja, poput Prvomajske, Dragačevske i Ulice Stevana Prvovenčanog“, naveo je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Zečević kaže da su ugrožena i sela Viljuša, Loznica, Vapa i Kulinovci.

„Vrši se crpljenje vode iz poplavljenih prostorija, za sada podrumske. Molim meštane i sve stanovnike da izvrše prijavu na šalteru pisarnice“, kazao je Zečević. Priroda je, navodi, nemilosrdna, ali lokalno može pasti od 20 do 40 milimetara kiše, što je nepredvidivo.

Foto:privatna arhiva

„Podelili smo džakove. Većina objekata koji su stradali u prethodnim poplavama sada su ponovo potopljena, ali u manjoj meri. Haos je u Jezdini i Pridvorici gde je katastrofalna situacija“, rekao je on. Prema njegovim rečima u Banjici je odsečeno šest domaćnstava, a pojavila su se i klizišta.

Foto:privatna arhiva

„Nije bilo evakuacije, samo crpljenje vode kod Moke. Zavod za javno zdravlje vrši ispitivanje, a imamo i zahteve meštana da istu postupak sprovedu sa vodom iz bunara“, zaključio je Zečević.

BONUS VIDEO Poplavljeni delovi Srbije: Vodostaji na rekama u porastu, izlivanje bujičnih tokova, očekuju se nove vremenske nepogode

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar