Zgrada u novogradnji na beogradskoj opštini Vračar noćas se obrušila. Stanari u ulici Prote Mateje noćas oko 2 sata začuli su jak tresak. Na tom delu Vračara, obrušavanje zgrada nije redak slučaj. Advokat Vlado Pavićević za televiziju NovaS kaže da investitor i izvođač radova nisu preduzeli sve što treba - jer su se već dešavali incidenti kakav je bio noćas.

Ekipa televizije NovaS obišla je stanare tog naselja. Usled nemogućnosti da reportažu urade na mestu obrušavanja, prilog je urađen na terasi zgrade broja 39, odakle se vidi mesto gde je zgrada obrušena.

Upravnik zgrade u broju 39, advokat Vlado Pavićević za NovaS je rekao da se obrušio jedan nivo površine oko 100 kvadratnih metara.

„Vršeno je nalivanje betonom noću, ali izgleda da nešto nije urađeno po propisima“, ističe Pavićević.

Navodi da su stanari dobili svedočenja da se „tresak“ čuo čak na trgu Slavija.

Neko od stanara je pozvao miliciju, neko komunalnu, dodaje Pavićević. Kaže da se među radicima videla užurbanost, a da je sada to „koliko toliko“ sanirano i to što se obrušilo sklonjeno je na drugu parcelu.

„Investitor i izvođač radova nisu preduzeli sve što treba. Ovo nije prvi put da im se dešavaju ovakvi incidenti. Pre oko mesec i po dana srušio se zid od susedne zgrade, prema broju 43. Isto je izašla milicija, isto je bilo publikovano“, podseća Pavićević.

Govoreći o tom obrušavanju pre oko mesec dana, Pavićević je istakao da su na toj zgradi „od nekog materijala sa spoljne strane“ dozidani neki delovi priljubljeni uz zgradu.

„I to je između ostalog razlog zbog kog nova zgrada u broju 41, što se zida, ne može da prisloni na zgradu broja 43, nego se prislanjaju kod nas, na 39. Oduzimaju nam terase, preko kojih vi sada snimate, i oduzimaju nam otvore prema toj zgardi, iako naša građevinska dozvola sadrži pravo da imao otvore tu“, ističe Pavićević.

Bonus video: Rušenje predratnih zdanja – Investitor nelegalno skinuo crep sa vile na Vračaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare