Vlada Srbije, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Naredbom koju je potpisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar zabranjena su okupljanja više od 500 ljudi na javnim mestima u zatvorenom prostoru da bi se sprečilo širenje zarazne bolesti COVID-19.

U naredbi koja je objavljena u Službenom glasniku navodi se da za vreme dozvoljenog okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

Takođe se navodi da su na javnim mestima na otvorenom prostoru na celoj Srbije dozvoljena su okupljanja, s tim da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar.

Na ulazu za publiku, kako se dodaje, prilikom sportskog događaja kojem je dozvoljeno prisustvo većeg broja lica, mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu da prisustvuju događaju dok ova mera traje.

U Srbiji je proteklih desetak dana povećan broj novootkrivenih slučajeva koronavirusa, a jedan od rizičnih događaja, koji je kao takav označen i u svetskim medijima, bio je i jučarešnji fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare