Budući kompleks zgrada u Bloku 63 Izvor: Urbanistički plan

Privredno društvo "SDS Property Solutions doo Beograd" u čijem sastavu posluje ogranak Nacionalni restoran Bela reka Novi Beograd, oglasilo se povodom najavljene gradnje kompleksa u Bloku 63, iza koje stoji Slađan Vrejić, jedan od njihovih menadžera.

„Privredno društvo SDS Property Solutions doo Beograd u čijem sastavu posluje ogranak Nacionalni restoran Bela reka Novi Beograd ovim putem izjavljuje da ni na koji način nije povezan sa izgradnjom Stambeno-poslovnog kompleksa u Bloku 63 na Novom Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da se ne nalaze u vlasničkoj strukturi na predmetnoj parceli, niti planiraju da budu.

Šta se gradi u Bloku 63

Već nedeljama traju protesti građana Novog Beograda koji se protive izgradnji kompleksa u Bloku 63 na mestu retkih zelenih površina.

Kako je pojasnio investitor Slađan Vrejić, U Bloku 63 je u planu izgradnja stambeno poslovnog objekta spratnosti 3Po+P+8+Ps (3 podzemne etaže, prizemlje sa galerijom i 9 spratova gde je poslednja etaža povučena).

PROČITAJTE JOŠ

Predviđena kvadratura objekta je oko 4.340m2 poslovnog prostora i 14.470m2 stambenog prostora.

Što se zelenih površina tiče, planom je zadat procenat zelenih površina u direktnom kontaktu sa tlom (bez podzemnih delova objekta) od 15%, što je i ispoštovano – projektovano je 807m2 ili 15.43% zelenih površina.

Dodatno je prediviđeno još 231m2 zelenih površina iznad podzemnih delova objekta tako da je ukupna površina zelenila na parceli 1020m2.

Kako kaže, za objekat su dobijeni lokacijski uslovi na osnovu potvrđenog urbanističkog projekta i trenutno je projekat u fazi pribavljanja građevinske dozvole. Lokacijski uslovi su izdati od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture broj ROP-MSGI-40006-LOC-1/2023 od 30.01.2024. godine. Urbanistički projekat je potvrđen na 27. sednici Komisije za planove Skupštine grada Beograda održanoj 31.08.2023. godine.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare