Foto: Nova.rs, Privatna arhiva

Klinički centar Vojvodine oglasio se, kako navode u saopštenju, povodom tekstova koji su objavljeni u pojedinim medijima, a u vezi su sa tragično preminulim pacijentom E.N.

Klinički centar Vojvodine se, kako navode u saopštenju, o ovom slučaju nije izjašnjavao „iz pijeteta prema pacijentu, a zbog čuvanja podataka o ličnosti, zdravstvenom stanju pacijenta, njegovom lečenju i poštovanja pravila čuvanja lekarske tajne, kao i poštovanja prema njegovoj porodici čiji je član zdravstveni radnik“.

„Ističemo da je Klinički centar Vojvodine sarađivao u ovom predmetu sa svim nadležnim organima koji su imali uvid u sve podatke vezane za predmetni slučaj, kao i sprovođenje unutrašnjeg nadzora, spoljašnje provere kvaliteta stručnog rada i kontrole zdravstvene inspekcije koju je obrazovalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije“, navode.

Sprovedene kontrole su, kako navode u saopštenju, donele zaključak da su dijagnostičke i terapijske procedure vezane za lečenje pacijenta u saglasnosti sa savremenim doktrinarnim stavovima i važećim procedurama i aktuelnim protokolima zasnovanim na kliničkim vodičima.

„Klinički centar Vojvodine je i dalje na raspolaganju svim nadležnim državnim organima u cilju vršenja poslova iz njihove nadležnosti, a povodom ovog slučaja se više neće oglašavati u medijima, kako bi se izbegao bilo kakav uticaj na državne organe i javnost“, navode u saopštenju.

Krivična prijava zbog smrti brata

Dr Mirela Erić je podnela prijavu protiv Kliničkog centra Vojvodine zbog, kako tvrdi, nesavesnog lečenja. Njena prijava je prvo odbačena, ali najnovija vest ohrabruje – Apelaciono javno Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je Višem javnom tužilaštvu u tom gradu da nastavi krivično gonjenje Kliničkog centra Vojvodine. Epilog verovatno ne bi bio takav da dr Mirela nije uzburkala javnost svojim otvorenim pismom koje je uputila ministarki zdravlja Danici Grujičić. Ministarka nije zvanično odgovorila, ali je burna reakcija javnosti očigledno pogurala naše sudstvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar