Foto: Newsmax Adria

Izdavačka kuća "Klet" oglasila se nakon saopštenja Fondacije "Alek Kavčić", ističući da je reč o neistinama, a u vezi sa postupkom koji se protiv Kavčića vodi pred Trećim osnovni sudom u Beogradu, nakon što je pomenutog izdavača optužio za korupciju na tržištu školskih udžebenika.

Saopštenje izdavačke kuće „Klet“ prenosimo u celosti 

„Treći osnovni sud u Beogradu vodi postupak po našoj privatnoj krivičnoj tužbi protiv Aleksandra Kavčića zbog krivičnog dela narušavanja našeg poslovnog ugleda. Juče je doneta prvostepena presuda, koja je samo saopštena, a pisani otpravak će biti dostavljen naknadno. Ovo je prvostepena presuda na koju imamo pravo žalbe, tako da je postupak još uvek u toku.

Napominjemo da je predmet postupka isključivo to da li je okrivljeni izvršio delo Narušavanja poslovnog ugleda na našu štetu. Smatramo da jeste i nadamo se da će sud pravnosnažno okončati ovaj spor u skladu sa zakonom i zaštiti naša garantovana prava. Konačnu odluku će svakako doneti drugostepeni sud.

PROČITAJTE JOŠ

Samim tim, apsolutno su netačni navodi izneti od strane fondacije Alek Kavčić, koja je kao takva preneta u medije, da je „dokazano da je javno oglašavanje izdavačke kuće Klet koruptivno delovanje“, kao i da „ima dominantan položaj na tržištu“.

Ovo napominjemo, pre svega, jer je reč o netačnim tvrdnjama, ali i zbog toga što sud tako nešto nije utvrđivao, niti je to bio predmet dokazivanja u ovom krivičnom postupku“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare