đaci, srednjoškolci, tinejdžeri, učenici, srednja škola, maske, maska
Foto: Shutterstock

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa odlučio je danas da zimski raspust za sve đake u Srbiji ostane isti - od 31. decembra do 24. januara.

„Kada smo odlučili da se produži postojeći raspust od presudnog značaja bila je učestalost oboljevanja i umiravanja. Kada sve sagledate, u školskoj sredini nije veća verovatnoća zaražavanja u odnosu na druge aktivnosti. U ovom momentu je procenjeno da školska sredina nije rizičnija od drugih mesta. Naravno, ako se narednih dana uoči promena – počeće se ranije sa raspustom. U ovom momentu je situacija stabilna“, rekla je dr Kisić nakon sednice.

Podsećamo, prethodnih nedelja spekulisalo o tome koliko bi trebalo da traje i, što je važnije, kada bi mogao da počne zimski raspust za đake u Srbiji.

Predstavnici Kriznog štaba su i za Nova.rs iznosili mišljenje da bi raspust mogao da počne već 15. decembra, i da, prema jednom od modela, traje do posle pravoslavnog Božića. Ipak, sindikati prosvetnih radnika negativno su ocenili taj predlog, a sam ministar Ružić je za novine „Nova“ rekao da, što se njega tiče, raspust ostaje isti – od 31. decembra – ali da će konačna odluka zavisiti od epidemioloških mera.

BONUS VIDEO: Ministar Ružić o stanju u školama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare