Foto:Screenshot/Tv Galaksija

Vanredna situacija koja je u tokom leta bila uvedena u Čačku, odložila je zakazane koncerte Kerbera i Osvajača na trgu. U međuvremenu, situacija epidemijom koronavirusa je postajala još teža, ali to nije smetalo rukovodstvu Doma kulture da ipak dozvoli održavanje najavljenih koncerata. Ali u praznoj sali.

„Grad Čačak i Dom kulture Čačak, u saradnji sa Televizijom Galaksija 32, poklanjaju sugrađanima koncert grupe Osvajači, u subotu, 31. oktobra u 19 časova. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, koncert će biti održan u čačanskom Domu kulture bez prisustva publike, ali će zainteresovani ovaj muzički događaj moći da gledaju u direktnom prenosu na programu TV Galaksija 32“, bilo je napisano na sajtu Doma kulture Čačak.

Identično obaveštenje stajalo je i za nastup grupe Kerber.

„Koncert je morao biti održan po svaku cenu. U suštini, mi smo grupi Kerber platili za tonsku probu u praznoj sali Doma kulture. Mislim da bi uštedeli hiljade evra da su jednostavno pustili snimak sa jutjuba“, kaže Pavle Jelisijević iz Čačka za Nova.rs.

Jelisijević napominje da vlast u Čačku apsolutno ništa ne radi transparentno i da mu je poznato da uvek postoji više interesnih grupa. Zato su, kako kaže, posumnjali u vezi koncerta grupa Kerber i Osvajači.

„Tih dana se otvarala kovid bolnica u Čačku, beležili smo rekordno visoke cifre novozaraženih, a čak su i porodilje protestovale ispred zgrade lokalne samouprave zbog neisplaćenih primanja od grada Čačka“, naglašava Jelisijević.

Iako su nam i gradonačelnik Čačka i rukovodstvo Doma kulture bili nedostupni za odgovore, saznali smo da je sve već bilo dogovoreno još 2019. godine.

„Navodno je 3. decembar izabran, jer je to dan Doma kulture. Ali, mislim da je sve već odavno ugovoreno, i da je jednostavno moralo da se nešto uradi. Pa, makar koncerti održe i na ovakav način“, kaže izvor iz Gradske uprave u Čačku.

Iako često govori da je dobro upoznat o radu svih preduzeća i ustanova, gradonačelnik Milun Todorović pre nedelju dana nije želeo da odgovori koliko je grad izdvojio novca za koncerte grupa Kerber i Osvajači u praznoj sali Doma kulture.

Todorović nije želeo da komentariše ni peticiju koju mu je predao Gradski odbor Narodne stranke, da se novac od neutrošenih turističkih manifestacija iz ove godine preusmeri za lečenje bolesne dece.

„Taj novac nigde nije opredeljen ni za rasvetu ni za koncerte i dočeke, jer smo videli da je godina teška i ne pada nam na pamet da u vreme epidemije pravimo koncerte na otvorenom. Nismo predvideli ni dodatna sredstva za za kupovinu javne rasvete“, izjavio je Todorović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar