Aerodrom Nikola Tesla Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Avion Er Srbije je prinudno sleteo u Beogradu sinoć, zbog čega su odlasci i dolasci na aerodromu Nikola Tesla bili obustavljeni. Mnogi putnici koji danas treba da polete u inostranstvo pitaju se da li će njihov avion krenuti na vreme ili će letovi biti odlagani.

Er Srbija saopštila je sinoć da je let iz Beograda do Diseldorfa, vraćen u prestonicu zbog tehničkih razloga, ali se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi oštećenje aviona.

Ovaj očigledno ozbiljan incident izazvao je kašnjenja u polascima i dolascima, a neki putnici su čekali i po dva sata kako bi poleteli.

Na primer, kako se vidi na zvaničnom sajtu aerodroma, avion za Bolonju trebalo je da poleti u 17.30, ali je poleteo tek u 18.27.

Naredni let, za Frankfurt, poleteo je u 18.44 umesto u 17.35, a kasnio je i let za Abu Dabi, pa je avion sa beogradskog aerodroma poleteo u 19.06, umesto u planirano vreme – 17.45 časova. Od 45 minuta do sat i po vremena kasnili su letovi za Istanbul, Cirih, Rim, Prag, Berlin, Ljubljanu, Lisabon, Barselonu, a dva sata za Beč.

Ista je situacija bila sa dolascima, pa su kasnili letovi iz Beča i Dortmunda. Ova dva leta kasnila su po dva sata.

Avio-saobraćaj stabilizovan je oko 20 časova, kada su avioni počeli da poleću po planiranom rasporedu, uz nekoliko minuta kašnjenja.

Dolasci i odlasci sa beogradskog aerodroma sada su normalizovani.

Šta se sinoć desilo na aerodromu?

Er Srbija saopštila je sinoć da je let let JU324 iz Beograda do Diseldorfa, koji je obavljala partnerska kompanija, vraćen u Beograd zbog tehničkih razloga. Ipak, na nekoliko snimaka koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se rupa na trupu aviona, koja izgleda kao da je letelica udarila u nešto, a prema saznanjima medija, upravo to se i desilo. Navodno je avion prilikom poletanja udario u trup sa prilaznim svetlima suprotnog pravca piste. Na snimku se vidi i tečnost koja curi, za koju se sumnja da je gorivo.

Kako su pojedini putnici koji su se našli u avionu objavili na mrežama, letelo je više od 100 ljudi, a avion je iznad beogradskog aerodroma leteo sat vremena. Upravo je sat vremena, pišu mediji, trajala obustava sletanja i poletanja sa aerodroma „Nikola Tesla“.

PROČITAJTE JOŠ

Avio-saobraćaj sada je normalizovan.

BONUS VIDEO Zašto je oštećeni avion leteo sat vremena iznad Beograda?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar