Na društvenim mrežama pojavio se dramatični snimak aviona koji je ubrzo nakon poletanja sinoć prinudno sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Reč je o letelici kompanije Maraton erlajnz, koja obavlja letove za Er Srbiju.

Pilot aviona koji je sinoć poleteo za Diseldorf iz Beograda, ubrzo nakon poletanja tražio je da odmah sleti, a „Er Srbija“ saopštila je da su razlozi prinudnog sletanja tehničke prirode. Međutim, na društvenoj mreži X objavljeno je nekoliko video zapisa i fotografija na kojima se vidi velika rupa na avionu.

Kako je nezvanično objavljeno, avion sa posadom i putnicima leteo je sat vremena sa ogromnom rupom i  kružio iznad Beograda.

Na snimku koji prikazuje avion neposredno nakon sletanja, vidi se da iz njega curi tečnost, za koju se pretpostavlja da je gorivo, a vatrogasci su preventivno prskali letelicu penom kako bi se izbegao požar.

PROČITAJTE JOŠ

Prema nezvaničnim podacima, u avionu koji je poleteo sa beogradskog aerodroma bilo je oko 100 putnika.

Kako je N1 objavio, nezvanično, uzrok incidenta je kratak zalet koji je pilot uzeo prilikom poletanja, tako da nije imao dovoljno vremena da se ranije odvoji od piste i izbegne svetlosnu signalizaciju.

Er Srbija je saopštila je da i bezbendost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare