Odbačena prijava protiv lekara koji je upozoravao na koronu

Društvo 23. okt. 202012:26
Podeli:
Foto: Južne vesti/Lj.M.

Osnovno tužilaštvo odbacilo je nakon više od šest meseci istražnih radnji krivičnu prijavu za izazivanje panike i nereda koju je podnela kuršumlijska policija protiv doktora Doma zdravlja Tomislava Arsenijevića, jer je u aprilu za medije govorio da boluje od korone, a da niko ne želi da ga testira, kao i da sumnja da ima još zaraženih među zdravstvenim radnicima i građanima, pišu Južne vesti.

Arsenijević se u prijavi teretio da je iznosio lažne vesti na portalu Južne vesti, jednom beogradskom internet portalu i Fejsbuk stranici i time izazvao paniku ili teže narušavanje javnog reda i mira, odnosno „značajno ometao sprovođenje odluka i mera državnih organa“, pišu Južne vesti.

On je određenim medijima izneo lažne informacije o tome kako je broj obolelih od virusa korona veći od zvanično obolelih, kako je među obolelima veliki broj zaposlenih u Domu zdravlja u Kuršumliji i sam objavio sliku RTG snimka njegovih pluća, navodeći da je danima i nedeljama pregledao pacijente bez ikakvih zaštitnih sredstava pri čemu je bio svestan svog dela i hteo njegovo izvršenje, navodi se između ostalog u krivičnoj prijavi policije.

Arsenijević tvrdi da je sramno što je u periodu kada se borio za svoj život i bio teško bolestan od korone, neko sumnjao u njegove reči i sve tumači kao političko prepucavanje, iako se on nije bavio politikom već je kao jedini radiolog specijalista u Kuršumliji radio svoj posao i hteo da zaštiti kolege i pre svega pacijente ove ustanove.

„U vreme dok sam ležao u Kliničkom centru Niš i borio se za život, neko je mislio da sve izmišljam da bih podrivao zdravstveni sistem, tamo gde radim čitav svoj života i za šta sam se školovao. Mesec dana sam ležao tamo, bio na respiratoru i jedva preživeo ovu opaku bolest, a moja direktorka Uranija Petrović i njeni poslušnici su me sve vreme blatili i izmišljali razne priče o meni govoreći da nisam zaražen koronom i da sve izmišljam“, tvrdi Arsenijević.

On je u izjavi datoj tužilaštvu ostao pri svemu što je rekao medijima, od toga da je tačna informacija da je bilo dosta zaraženih u kuršumlijskom Domu zdravlja, kao i da on sam ima koronu, a sve u cilju sprečavanja dalje širenje zaraze.

Sumnju da je inficiran i tokom izjave koju je u svojstvu građana dala policiji, opet je izrazila i Uranija Petrović, direktorka Doma zdravlja, piše portal.

„Tomislav je u sredstvima javnog informisanja objavio da je u Domu zdravlja Kuršumlija veći broj zaraženih, što nije tačno, a i da jeste on nije smeo da objavi zbog činjenice da je na snazi bilo vanredno stanje. Osumnjičeni je objavio i rengendski snimak nečijih pluća iako zna da je svaka bolest lekarska tajna“, rekla je između ostalog direktorka Uranija policiji.

Arsenijević tvrdi da će narednih dana podneti tužbe za odštetu protiv svih koji su učestvovali u njegovom omalovažavanju, počev od direktorke Doma zdravlja do predsednika Opštine Radoljuba Vidića, načelnika policijske stanice u Kuršumliji i ostalih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar