Foto: BalkansCat / Shutterstock

Kako je ranije najavljeno, period promotivnih cena voznih karata za brzi voz "Soko" od Beograda do Novog Sada biće produžen, a cena vožnje u jednom smeru za ovu relaciju od sutra će iznositi 400 dinara.

„Soko“ saobraća kao Intercity voz, koji za 36 minuta prelazi udaljenost i staje samo na jednoj stanici, i kao Regio Expreš voz, koji navedenu udaljenost prelazi za oko 48 minuta i staje na sedam stanica. Povratna karta za najsavremeniji voz u regionu iznosiće 800 dinara, saopštio je „Srbija voz“.

Imajući u vidu da Regio vozovi predstavljaju okosnicu saobraćaja i izbor najvećeg broja naših građana zbog rasporeda stanica i vremena putovanja na relaciji Beograd – Novi Sad, cena karte 2. razreda u jednom smeru od sutra će iznositi 393 dinara, a povratna karta za ovaj tarifni rang voza od sledećeg meseca biće svega 628 dinare, navedeno je u saopštenju.

Kako je otvaranjem brze pruge oblast između Beograda i Novog Sada postala jedinstveno tržište rada, čiji dalji razvoj zahteva i veću mobilnost radne snage, „Srbija voz“ je obezbedio i posebne uslove za prevoz zaposlenih.

Cena mesečne pretplatne karte za Regio voz iznosiće 6.874 dinara, što je za čak 48 posto niže za radnike koji koriste voz kao prevozno sredstvo, u odnosu na ukupnu cenu pojedinačnih karata na mesečnom nivou koje su bile dostupne tokom promotivnog perioda.

Karte se mogu kupiti na putničkim blagajnama i kartomatima, a kupovinom onlajn na sajtu „Srbija voza“ ili putem mobilne aplikacije obezbeđen je i dodatni popust od pet odsto.

Konstantnim unapređenjem usluga, skraćenjem vremena putovanja, velikim brojem polazaka i obezbeđenjem različitih cenovnih kategorija „Srbija voz“ nastoji da našim građanima obezbedi najpristupačniji i najkvalitetniji železnički transport kako bi vozovi bili prvi izbor prilikom donošenja odluka o putovanju, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Krenuo SOKO – Brzi voz, pa brzi miting

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar