Foto: Bojana Milovanović/Nova.rs

Prve goste, prosle gotovo dvomesečnog prekida rada, kafići i restorani u Srbiji dočekaće sutra, 4. maja. U jeku su užurbane pripreme kako bi građani bezbedno mogli da borave u ugostiteljskim objektima. Jedan od kafe-restorana koji se priprema za svoje goste je i "Troy" u naselju Konjarnik u Beogradu.

„Na velikom smo gubitku zbog toga što skoro dva meseca nismo radili“, priča za Nova.rs suvlasnik kafića “Troy” na Konjarniku, Aleksandar Saičić, dok se zajedno sa svojom ekipom priprema za sutrašnje otvaranje.

Krečenje, ribanje, čišćenje, pripremanje zaštitnih barijera… Sve to je neophodno kako bi od sutra bezbedno otvorili vrata za svoje goste. U „radnoj akciji“, zajedno sa gazdama, učestvuju i zaposleni.

Foto: Bojana Milovanović/Nova.rs

„Predviđeno je da za stolom sedi najviše dva čoveka. Kod nas stolovi nisu zbijeni, rašireni su. Imamo otprilike 130 kvadrata, što je oko 40, najviše 45 gostiju. Ako pojedini gosti dolaze iz iste kuće, ne moramo da ih širimo. Ako ne, onda, kažem – maksimum dvoje za stolom“, navodi Saičić.

Sredstva za dezinfekciju su, kaže, nabavljena.

„Imamo maske, rukavice, stavićemo barijeru za cipele kada se ulazi da se očiste. Konobari će biti opremljeni maskama. Čaše i sve postuđe pere se u mašini za suđe na 80 stepeni. Izbacićemo sve što može da kontaminira i prenosi virus“, navodi naš sagovornik.

Za početak, goste će usluživati jedan konobar.

„Na posao se vraća po jedan konobar u smeni. Za dalje ćemo videti…“, zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare