vakcina korona širenje zaraze
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Od sutra, 26. januara na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije, saopšteno je u ministarstvu zdravlja.

Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kontakt centra.

„Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije“.

Ovakva odluka, kako je saopšteno, doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije, jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima. Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju iskključivo u terminu kada im je ona i zakazana.

Beogradski sajam Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs . Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

„Na kraju, podsećamo sve građane Republike Srbije da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajednilkog cilja a to je konačna pobeda nad korona virusom“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare