Foto: Shutterstock

Prema najavi Republičkog hidriometeorološkog zavoda tokom noći očekuje se umeren i jak mraz i pojava poledice. U većini mesta biće vedro, osim u Vojvodini, zapadnoj, jugozapadnoj i južnoj Srbiji gde će magla smanjivati vidlјivost na 200 do 500 m, lokalno i ispod 100 m.

I na području Beograda tokom večeri i noći magla će takođe smanjivati vidlјivost, ponegde i na manje od 400 m.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od -13 do -4°C, u Beogradu je trenutno -6°C.

Najhladnije je u Sremskoj Mitrovici gde je u 21 sat izmereno -13°C, sledi Zaječar sa  – 10 stepeni, zatim Novi Sad, Zlatibor, Kopaonik i Sjenica sa – 9 stepeni Celzijusa.

Na teritoriji Bačke, Srema, zapadne Srbije, Šumadije i jugozapadne Srbije sutra že na snazi biti narandžasti meteo alarm.

Foto: Shutterstock

Meteorolozi predviđaju da će se do kraja sedmice u jutarnjim satima zadržati umeren, ponegde i jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -10 do -4 °C, lokalno i nižom.

Ledeni dan i u četvrtak

U Srbiji se sutra očekuje hladno vreme, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u nižim predelima zadržati i tokom celog dana.

U ostalim krajevima sunčano. Najniža temperatura od -12 do -6 °C, najviša u većini mesta od – 4 do 0 °C, na severu Vojvodine, jugu i istoku Srbije malo toplije, do 4 °C.

Uveče na severu, a tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje, ponegde uz provejavanje slabog snega.

Meteorolozi za petak i subotu (12-13.01.) prognoziraju umereno do potpuno oblačno vreme, ponegde uz provejavanje slabog snega. U subotu krajem dana postepeno razvedravanje.

U nedelјu (14.01.) biće pretežno sunčano uz porast dnevnih temperatura.

Sledeće sedmice očekuju se povremena naoblačenja s kišom, ponegde i sa snegom. Jutarnje temperature biće u porastu, a izraženije otoplјenje očekuje se sredinom naredne sedmice.

BONUS VIDEO: Stigli ledeni dani, na snazi žuti meteoalarm

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar