Foto:TANJUG/ VLADIMIR DJOKOVIC

Da porodice pacijenata, koji su smešteni u bolnicama, teško dobijaju informacije o njihovom stanju jasno je od početka epidemije koronavirusa u Srbiji. Ipak, činjenica koja pokazuje nemoć porodica da dobiju makar osnovnu informaciju o stanju najbližih, pokazuje i objava jedne žene na Tviteru, koja je apelovala na ostale korisnike te društvene mreže za pomoć da sazna kako je njen brat, koji se nalazi u bolnici, priključen na respirator.

Građani Srbije u prethodnih nekoliko meseci nebrojeno puta su se žalili da ne mogu da saznaju stanje svojih najbližih, koji su usled zaraze virusom kovid, smešteni u bolnicama širom zemlje.

Takav je slučaj i jedne korisnice društvene mreže Tviter, koja, po svemu sudeći, ne može da sazna stanje brata koji se nalazi na respiratoru.

Nesrećna žena je iz nemoći bila prinuđena da pomoć zatraži na društvenim mrežama.

„Brat mi je na respiratoru u bolnici u Zrenjaninu. Molim, da li ima neko da pomogne makar i informacijom o stanju?“, napisala je ova žena.

U komentarima ispod se javio veliki broj građana koji su nesrećnoj ženi pružili podršku, ali i onih koji su zatražili podatke njenog brata, kako bi eventualno pokušali da saznaju stanje čoveka.

Podsetimo, ovo nije jedinstven slučaj i dosad se veliki broj građana žalio da ne mogu da dobiju informacije o stanju pacijenata, verovatno zbog velikog broja zaraženih, ali i prebukiranosti bolnica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar