Foto: Printscreen Instagram/infokop

Na deonici od Useka do Jarma sinoć oko 19.30 radnici zimske službe "Kruševac puta" uspeli su da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, ali je zbog nulte vidljivosti usled snežne mećave i olujnog vetra saobraćaj iz Brzeća do vrha Kopaonika do daljnjeg obustavljen.

Putari su cele noći bili na terenu pa se ponovno uspostavljanje saobraćaja očekuje tokom jutra.

U prekidu i put Novi Pazar – Sjenica i regionalni putevi ka Pešteru

Odvijanje saobraćaja na putnom pravcu Novi Pazar – Sjenica i dalje je u prekidu zbog snežnih nanosa koje stvara jak vetar.

Očišćena je jedna traka na deonici Duga poljana – Brnjica ali je vetar opet naneo sneg na kolovoz.

nova.rs

Blokirani su i regionalni putevi na Pešterskoj visoravni potvrđeno je RTS u „Novi Pazar Put“-u.

Policija zaustavlja vozila u selu Bele vode. Putni pravci ka Kopaoniku iz opštine Raška prohodni su uz obaveznu upotrebu lanaca.

Put Raška – Golija je u prekidu.

AMSS: Oprez u vožnji zbog snega u višim predelima i mokrih kolovoza u nižim predelima 

U nižim predelima treba očekivati mestimično vlažne kolovoze i smanjenu vidljivost koja će otežavati i usporavati vožnju, dok su putevi na planinama mestimično prekriveni snegom.

Zimski uslovi, zbog kojih su pored zimskih guma potrebni i dodatni uređaji za povećanje trakcije točkova, očekuju vozače ka Tari, Goču, Divčibarama, Zlatiboru i Kopaoniku, ali je slično i na putevima u višim predelima Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši i Novog Pazara.

PROČITAJTE JOŠ

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, pa se preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

BONUS VIDEO: Zastoj na Kopaoniku, Vikend naselje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar