Foto:/ceo.edu.rs; TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Rešenja testa iz matematike objavljena su danas, nedugo pošto je ovaj deo završnog ispita za male maturante okončan u 11 sati. Svi đaci koji su polagali test iz matematike mogu da vide rešenja i time procene koliko su uspeha imali na testu.

Pogledajte na ovom LINKU rešenja današnjeg testa.

Đaci su, kako su ispričali za naš portal, loše uradili zadatke iz matematike.

Tvrde da je test bio znatno teži nego na probnom prijemnom ispitu, te da su im neki zadaci poptuno novi odnosno nisu ih obrađivali tokom školovanja.

Foto:/ceo.edu.rs/
Foto:/ceo.edu.rs/
Foto:/ceo.edu.rs/
Foto:/ceo.edu.rs/

Inače, današnji ispit je, prema rečima ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović moglo da polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Sutra će se za sve male maturante održati test iz izbornog predmeta, dok su juče đaci rešavali srpski jezik.

PROČITAJTE JOŠ:

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola (njnjnj.mojasrednjaskola.gov.rs) imati u subotu 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

Upis u srednje škole i ove godine će moći da se obavi elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO: Maturanti Užičke gimnazije ponovo najbolji u Srbiji na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar