Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Plaketa "Luka Ćelović Trebinjac" dodeljena je danas povodom Dana zadužbinara, posthumno Ljubici i Nikoli Dragićeviću, osnivačima fondacije iz koje se nagrađuju najbolji studenti farmacije i ekonomije Univerziteta u Beogradu.

Kako se navodi u odluci Saveta Univerziteta u Beogradu, Ljubica i Nikola Dragićević osnovali su 8. jula 1993. godine uplatom od 25.000 maraka osnovali Fondaciju iz koje se nagrađuje po jedan najbolji diplomirani student farmacije i ekonomije.

Pročitajte još:

Plaketa se dodeljuje u znak sećanja na Luku Ćelovića Trebinjca, beogradskog trgovca i zadužbinara iz prve polovine 20. veka, zahvaljujući čijim je zadužbinama Beogradski univerzitet postao treći univerzitet po bogatstvu u svetu.

Za doprinos aktivnostima na obnovi i održanju ideje zadužbinarstva na Univerzitetu, zahvalnice su ove godine dodeljene penzionisanoj profesorki Filozofskog fakulteta Marici Šuput, posthumno profesorki Filološkog fakulteta Tanji Popović i profesoru Filozofskog fakulteta Živanu Lazoviću.

Na svečanosti su dodeljene i nagrade Veselina Lučića za najbolje naučno i književno delo nastavnika i saradnika, i Zadužbine Đoke Vlajkovića mladim naučnim radnicima Univerziteta u Beogradu, zatim stipendije, novčane nagrade, kao i materijalne pomoći beogradskim studentima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar