Foto:Promo

Nezavisno udruženje novinara Srbije oštro osuđuje targetiranje i pretnje smrću koje su upućene novinaru portala Nova.rs Peri Jovoviću, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Pročitajte još:

U saopštenju se dodaje: „Novinar Nova.rs je postao meta napada nakon pisanja tabloida Informer da je Jovović na svom privatnom profilu na Fejsbuku objavio simbole Kosova. U tekstu koji je objavljen na portalu Informera novinar je targetiran zbog toga što je na svom Fejsbuk nalogu podelio lokaciju koja govori o tome gde se nalazi. U njemu je pomenut i Veselin Simonović zbog toga što je „lajkovao“ tu objavu. Nakon toga na račun novinara su iznete brojne uvrede i pretnje, uključujući i pretnje fizičkim nasiljem“, navodi NUNS.

Udruženje dodaje da ovo predstavlja nastavak brojnih targetiranja i kampanja blaćenja novinara koje imaju za cilj stvaranje negativne slike o određenim novinarima i medijima kao navodnim neprijateljima države.

„Podsećamo da ovakvi incidenti ozbiljno ugrožavaju bezbednost novinara i mogu izazvati veoma teške posledice, na šta je NUNS više puta upozoravao. Od predstavnika vlasti tražimo da osude ovakvo ponašanje prema novinaru, a od nadležnih institucija očekujemo da ispitaju sve okolnosti ovog događaja i zaštite novinara“, zaključuje se u saopštenju NUNS-a.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar