U novinama “Nova”, u utorak, pročitajte: Alarmantno stanje, otrove iz vazduha udisaćemo godinama, šta nas čeka nakon najnovije krize na Kosovu i kako će se sve završiti. Saznajte, i koje su cene prvih aranžmana na planinama.

Vlada Srbije potpisala je ugovor u vrednosti do 79,9 miliona evra sa francuskom bankom BNP Paribas, a tim novcem finansiraće rušenje starog mosta preko Save i gradnju novog. To piše u Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu, koji je ponedeljak razmatran u Skupštini Srbije i o kom će se poslanici izjasniti u okviru predloga o rebalansu budžeta.

Lider SSP poručuje: Most ostaviti pešacima i biciklistima

Dragan Đilas smatra rušenje mosta smatra anticivilizacijskim činom nudi dve opcije za gradnju novog mosta, a Dobrica Veselinović iz „Ne davimo Beograd“ poručuje da priprema plan za odbranu mosta.

Pošumljavanje Beograda, izgradnja metroa i biciklističke infrastrukture, sanacija divljih deponija, ograničenje individualnih ložišta, samo su neke od 80 mera koje bi u glavnom gradu trebalo da budu realizovane do – 2031. godine, kako bi se smanjilo zagađenje vazduha.

To znači da će nas, po svemu sudeći, otrovne čestice iz vazduha koje oštećuju zdravlje gušiti još gotovo 10 godina, koliko je vremena potrebno da nadležni sprovedu u delo, sve predložene mere stručnjaka, u okviru Nacrta plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, zajedničkog projekta Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Gradskog zavoda za javno zdravlje.

U Srbiji gotovo svaki peti par ima problem sa začećem. Jedni o tome ne žele da govore, drugi vrlo brzo odustanu nakon što se suoče sa jednom ili dve neuspešne vantelesne oplodnje, ali ima i onih koji čvrsto veruju da će nekad postati roditelji. Takvi su bili Jelena i Aleksandar Anđić iz Beograda koji su posle 18 godina borbe za potomstvo i četiri postupka vantelesne oplodnje, dobili ćerku Anastasiju.
Njihovo iskustvo nije bilo lako, ali oni nisu odustajali.

U američkoj administraciji sve vidljiviji „umor od Ukrajine“: Amerika gura Zelenskog u pregovore sa Putinom

Ankete pokazuju slabu podršku među republikancima za nastavak finansiranja ukrajinske vojske na sadašnjem nivou.

„Nova“ donosi intervju sa Sandrom Mladenović, finalistkinjom „Zvezda Granda“: Nisam nikad imala dečka, moja karta za sreću je isključivo moj glas

Posle prvog, svaki sledeći krug u takmičenju mi je bio lagan, više nisam imala ni tremu, a na duele nisam gledala kao na duele nego kao na duete – kada idete srcem na nešto onda se ne ide taktikom.

Skijaši nestrpljivo očekuju start skijaške sezone: Objavljene prve cene aranžmana na planinama

Ovogodišnji Kopaonik ski opening održaće se od 8. do 12 decembra i očekuje se da će prvog dana tradicionalno skijanje biti besplatno, a da će u tom periodu cene ski-pasa biti oko 30% niže.

Proinađite svoj primerak novina „Nova“.

***

Bonus video: Prilog za nacionalnu frekvenciju