Novine "Nova" od srede pišu kako je policajac Nenad Vučković, bivši verenik državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović bio glavni šef klana Saleta Mutavog i Veljka Belivuka.

Vučković je, prema dokumentima, video i audio zapisima koje je objavio istraživački portal KRIK, vodio dva života – u jednom je bio istaknuti član Žandarmerije i trebalo je da se bori protiv kriminala, a u drugom, tajnom, bio je šef kriminalcima.

„Nova“ prenosi i da je Više tužilaštvo u Beogradu zbog masakra u školi „Vladislav Ribnikar“ optužilo roditelji maloletnog ubice, kao i dvojicu zaposlenih u streljani „Partizan“ zbog davanja lažnog iskaza.

„Teško je poverovati da Vučić nije ništa znao o kupovini oružja za Banjsku. Ukoliko usvojimo mere protiv Srbije, biće recipročne sa onim što ima Kosovo“, kaže za „Novu“ Viola fon Kramon, poslanica Evropskog parlamenta.

Pod naslovom „U elektrotehničkoj školi nema ko da predaje elektrotehniku“ novine pišu o nedostatku nastavnog kadra u srednjim školama, pa đaci gube časove iz ključnih stručnih predmeta kad recimo profesor ode na bolovanje, jer je nemoguće naći nekoga ko će da ga zameni.

List prenosi i ispovest Erike Ozorak iz Bačke Topole, koja zbog godina ne može da usvoji devojčicu čija je hraniteljka: „Dete nije saksija cveća da se pomera s jednog mesta na drugo“.

„Kad je bunt proradio, Beograd je bio najbolje mesto na svetu“, priča u intervju za „Novu“ kultni umetnik Milovan Destil Marković.

Mijat Gaćinović i Petar Ratkov pred odlučujuće utakmice Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo: „Svi smo kao klinci sanjali pobede pred punim stadionom“.

Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

BONUS VIDEO – AUDIO – Vučković o raznim problemima